17 December 2017

Top 10 procese absurde__________________________________________________________________________________

 

Pe langa cazurile obisnuite de procese civile pe care le cunoasteti, lasati-ma sa va prezint cateva cazuri in care oamenii au dat in judecata companii sau oameni pentru niste motive total absurde si, ce e mai ciudat, de multe ori chiar s-au ales cu o suma frumusica de bani in urma castigarii procesului.

 

1. Mult prea sexy

O mama divortata de 33 de ani a intentat proces Bancii Citigroup, dupa ce banca a concediat-o pe motiv ca este prea sexy, iar barbatii care lucrau in apropierea ei nu puteau sa se concentreze. Femeia declara ca i s-a spus ca este concediata pentru ca hainele ei distrag atentia in biroul unde majoritatea barbatilor sunt angajati. Femeia declara: „Nu mi-a venit sa cred si i-am spus: Cred ca este o gluma! Distrag eu atentia? Pentru cine? Pentru tine? Clientii mei nu par sa aiba nici o problema cu felul in care ma imbrac. Acolo de unde vin eu, femeile se imbraca frumos, se machiaza si au manichiura facuta inainte sa mearga la supermarket. Am fost crescuta ca o femeie latina. Suntem feminine. O femeie din Puerto Rico are grija de ea.” Lorenzana a declarat ca acesta este doar un motiv pentru a fi concediata: „As fi putut sa ma imbrac cu un sac folosit pentru cartofi si nu ar fi contat. In cazul meu, daca nu era camasa de vina, erau pantalonii sau pantofii mei”.

2. Mi-ai furat valul…!

Un surfer din California l-a dat in judecata pe unul dintre colegii sai pe motiv ca i-a furat valul. Barbatul sustine ca a suferit enorm pentru ca celalalt i-a furat valul care ii fusese destinat lui. Instanta nu i-a dat castig de cauza sustinand ca nu se poate pune pret pe valuri.

3. Drept la invatatura.

Un student a dat in judecata universitatea la care a invatat deoarece aceasta l-a dat afara pe motiv ca-i miroseau picioarele, iar colegii si profesorii nu pot sta la cursuri in preajma lui. Curtea i-a dat castig de cauza si i-a permis 10 ani mai tarziu sa se intoarca sa-si continue studiile, sfatuind studentii si profesorii sa-si tina respiratia.

4. Poate fi chemat Dumnezeu in instanta…?

Prizonierul roman Pavel Mircea l-a dat in judecata pe Dumnezeu in anul 2005 pentru neglijenta. El sustine ca Dumnezeu nu l-a impiedicat sa faca faptele teribile care l-au condus la inchisoare. Curtea i-a respins cererea pe motiv ca Dumnezeu nu poate fi constrans de legile obisnuite.

5. Vinovati pentru ca nu sunt atragatori…

Rudele unei bolnave au dat in judecata spitalul unde aceasta era internata pentru ca medicii care o ingrijeau la terapie intensiva pe batrana nu erau deloc atragatori. Se pare ca unii pacienti pun mai mult pret pe aspectul fizic al unui doctor decat pe priceperea lui.

6. Cazul celebru McDonalds

Un caz foarte cunoscut de proces stupid este cel al Stellei Liebeck care a dat in judecata compania McDonalds deoarece s-a oparit cu cafeaua cumparat de la ei. Mai absurd este si faptul ca instanta i-a dat castig de cauza despagubind-o cu jumatate de milion de dolari.

7. Am alunecat si-am castigat…!

Un barbat a dat in judecata un restaurant dupa ce a alunecat intr-o balta de apa in incinta acestuia si si-a rupt o coasta. Restaurantul a fost obligat sa-l despagubeasca pe barbat cu 113.500 de dolari.

8. Publicitate mincinoasa.

In 1991 Richard Overton a dat in judecata compania Anheuser-Busch pentru publicitate mincinoasa. In spotul publicitar, o tanara foarte sexy in bikini aparea in fata a doi soferi de tir dupa ce acestia beau din berea Bud Light. „Am baut si eu Bud Light si nu a aparut nicio fata”, a declarat barbatul si astfel a cerut despagubire 10.000 de dolari, deoarece a suferit tulburari emotionale si pierderi financiare. Instanta nu i-a dat castig de cauza.

9. Cazul „Seman cu Michael Jordan”

Un barbat din Portland, Oregon l-a dat in judecata pe Michael Jordan pentru ca seamana cu el. Allen ii cere jucatorului de baschet despagubiri de 800 de milioane de dolari deoarece are mereu de suferit din cauza acestei asemanari. Toata lumea il confunda cu faimosul jucator de baschet si vin sa-i ceara autografe sau sa faca poze cu el. Dupa catva timp Allen renunta la proces, motivele nefiind facute publice.

10. Urmarile unui accident…

In urma accidentului cu un tramvai,  Gloria Sykes s-a ales cu un ochi vanat si cateva zgarieturi. Insa nu aceste urmari au determinat-o sa dea in judecata statul, ci pentru ca in urma acestui accident devenise nimfomana si se culcase cu 100 de barbati in doar doua saptamani. Aceasta a cerut despagubiri de jumatate de milion de dolari, insa a primit numai 50.000 de dolari.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________