21 January 2018

Top 10 profetii ale lui Nostradamus__________________________________________________________________________________

Citind Nostradamus-Profetiile complete 2001-2105 scrisa de Mario Reading mi-am dat seama ca intr-adevar este o carte captivanta care te pune pe ganduri, avand in vedere ca prevede toate catastrofele cu impact mondial.  Mario Reading un scriitor cunoscator de patru limbi straine , si-a dedicat viata mai multor activitati, in special cartilor, cand obisnuita sa vanda carti rare si cailor atunci cand a predat calaria in Africa sau a studiat dresajul la Viena. In 2004 a primit Arts Council Writing Award.

Cat despre Nostradamus ce-am putea spune, decat ca a fost un om foarte controversat? Acesta s-a bucura de celebritate si recunoastere inca din timpul vietii, reusind sa iti prezica si propria moarte inainte cu o zi. Se spune ca doar Biblia s-a vandut in mai multe exemplare. Nostradamus a prezis foarte multe evenimente de-a lungul vierii printer care dezastrul de la World Trade Center, razboiul din Irak sau tsunamiurile. Pasiunea lui Noastradamus pentru stiintele oculte a inceput atunci cand situatia sa materiala era foarte buna si nu mai trebuia sa practice permanent medicina si si-a transformat podul casei in observator astronomic  sustinand ca poate citi viitorul in bolta instelata.

Acum haideti sa vedem 10 dintre cele mai interesante profetii ale lui Nostradamus:

 

10. Data: Septembrie 2001

Catrenul: Cutremurator, un foc din centrul pamantului/ va zgudui turnurile Noului Oras/ mult timp doua mari stanci se vor ciocni/ pana izvoarele arethusiene vor inrosi iar fluviile

Previziune: O previziune misterioasa a dezastrului Turnurilor Gemene, ce sugereaza paralela dintre cele doua turnuri solide si un razboi intre cele doua mari stanci ale Crestinatatii si Islamului. Cele doua turnuri sunt doborate de un foc venit din adancurile pamantului, un salt extraordinar al imaginatiei pentru Nostradamus, daca ne gandim ca explozibilul catalizator  folosit in atacuri era combustibil de aviatie pe baza de ulei. O alta coincidenta extraordinara leaga mitul Arethusei cu legendarele izvoare Ellis, de Ellis Island, poarta imigrantilor spre New York-un indiciu ingropat, lasat de Nostradamus, care indica exact la care Nou Oras se refera in text. Un alt indiciu legat de locatia dezastrului este intalnit in primul vers prin utlizarea cuvantului „de la „. Daca citim „focul din adancul pamanturilor„ atunci imediat ne apare imaginea World Trade Center. Mai apoi in urma atacurilor asupra Turnurilor Gemen din New York in care combustibilul de aviatie este principalul component, a izbucnit un lung razboi intre Crestinatate si Islam.

 

9. Data: 2011

Catrenul: Marea secata de soare, nu se va mai misca/ Caldura lui Venus va pustii intreaga Africa/ Saturn nu-si mai cunoaste limitele/ Partea Asiei se va schimba

Previziune: Canalul Suez va seca din cauza incalzirii globale, aducand Asia mai aproape de Africa. Caldura lui Venus, a doua planeta de la Soare va devasta continentul african. Daca ne gandim, pentru un moment, ca temperaturile de suprafata ale lui Venus sunt in jur de 460 de grade Celsius, imaginea lui Nostradamus este cutremuratoare. Prin urmare, efectele incalzirii globale vor incepe sa se faca simtite in Africa, cel mai vulnerabil continent. Vor fi foamete si seceta si, un unele locuri, chiar cannibalism

 

8. Data: 2012

Catren: Un Papa ales si luat in ras/ De-odata se trezeste, dar timid/ Ucis pentru bunatatea sa/ Se va teme de moartea calauzei sale in noaptea in care va muri

Previziune: „Alergatorii„ din randul I sunt Colegiul Cardinailor si nu membrii Bisericii Catolice, care nu au niciun cuvant de spus in alegerea conducatorului lor. Necarcaterstic si unilateral, Papa actioneaza dupa o lunga perioada de entropie. Consilierii sai sunt oripilati. Desi bine intentionat el este perceput c apunand in pericol dogma Bisericii Catolice. In noaptea mortii sale Papa anticipeaza tradarea incapsulata in moartea simbolica a calauzei sale, Dumnezeu. Prin urmare dupa amenintarea adusa vietii sale din ultimul catren, Papa Benedict al XVI lea va actiona, desi intr-o maniera necaracateristica. Papa va muri, fie dupa ranire prematura, fie dupa o tentativa asupra vietii sale.

 

7. Data: 2015

Catren: De unde credeau ca va veni foametea/ A venit usurarea/ Ochii marii sunt ca lacomia unui caine/ Un ochi va da ulei, altul grane

Previziune: Unul din rarele catrene optimiste ale lui Nostradamus descrie foametea mult temuta care nu a mai izbucnit. Acest catren este  de o importanta vitala pentru c aarunca lumina asupra regiunilor in care trebuie sa cautam resurse. Intr-o lume in care populatia se indreapta cu rapiditate spre sapte miliarde si jumatate pana in 2015, cu o estimare de noua miliarde pana in 2050, Nostradamus vede planeta incalzita a viitorului ca un loc in care marea este privita predominant ca o amenintare. Dar aceasta viziune ste gresita. In schimb trebuie sa privim oceanele ca pe niste campuri care asteapta sa fie cultivate si culese. Prin urmare lumea abia scapa de foamete. Nostradamus se foloseste de acest lucru pentru a sublinia pericolele inerente care apar odata cu explozia populatiei si ne indeamna sa gasim surse sustenabile prin metode alternative.

6. Data: 2017

Catren: Cei indestulati isi vor pierde jumatate din averi/Pericolul vine de la cei trei frati/ Dusmanii vor ocupa orasul-port/ Foametea, focul, sangele, ciuma si orice rau isi vor gasi perechea.

Previziune: Cei trei frati sunt cele trei fatwa sau reguli religioase emise de Al-Qaeda, care ii cheama pe musulmani sa ridice armele impotriva SUA. Prin urmare Al-Qaeda isi continua politica antigonica fata de Statele Unite. De aceasta data, este atacata o baza navala a SUA si tinuta temporat sub control arab. Statele unite se razbuna pe masura.

 

5. Data: 2020

Catren: Toti prietenii vechi sunt disparuti acum/ Rapusi si jefuiti de cei cu putina minta/ Cel mare e distrus, bunurile-i sunt vandute/ Niciodata nu au fost romanii mai insultati.

Previziune: La trei ani dupa schisma din Biserca Romano-Catolica, lucrurile se vor apropia de normalitate. Totusi, nimeni nu a iesit nevatamat din scandalul care a urmat. In randuile 1 si 2, am vazut ca schismaticii au cedat in cele din urma sub presiunile facute de arhiconservatori. In randul 3 am aflat ca lidetul lor a fost distrus, iar reputtia i-a fost patata. Implicatia din randul 4 este ca clocotul disensiunilor din Biserica reprezinta o tragedie pentru congregatia catolica din intreaga lume. Prin urmare Schisma din Biserica Romano-Catolica a fost vindecata. Totusi, ramane deschisa o rana, pericolul reculului confilctului a trecut.

 

4. Data: 2021

Catren: Un mal adanc hraneste stanca/ Ce fierbe din abis ca laptele,/ Netemandu-se, oamenii nu o vor atinge/ Dar nu vor crede malul care fierbe in inima pamantului

Previzune: Imaginea unei pietre fierband ca laptele aminteste de nasterea spontana a insulet Surtsez. A fost o nastere spectaculoasa din foc si pucioasa, in care cenusa, piatra ponce si zgura au tasnit la 1000 de picioare inaltime dupa mai multe de sase luni in care urcasera nevazute spre suprafata pamantului. Prin urmare va avea loc nasterea unei noi insule, datorita activitatii vulcanice, intr-o zona indepartata in limitele Vestului.

 

3. Data: 2023

Catren: Cei doi rivali se vor coaliza/ Cand cei mai multi se vor uni cu Marte/Liderul African este temator si tremura/ Dubla alianta e separate de flota.

Previziune: Se pare ca se creeaza o falsa alianta, desi ambele parti, curios accepta legatura cu buna-credinta. Este descrisa alianta dintre un om puternic si unul slab sau chiar intre un lider barbat si unul femeie.  Acestea fiind spuse alianta nu se destrama, de fapt, dar lipsa conflictului adduce o anumita armonie. Prin urmare doua mari puteri se unesc pentru a combate o crestere globala a razboaielor nimicitoare. Alianta este una curioasa si aproape impotriva firii. Totusi, efectele ei nu vor fi de lunga durata.

 

2.  Data: 2028

Catren: Formele false de aur si argint se inmultesc/ Dupa rapier vor fi aruncate in lac/ Cand sunt descoperite, vor provoca epuizare globala si nenorociri/ Toate datoriile vor fi sterse

Previziune: Un dezghet financiar global in va avea loc in 2038, declansat de utilizarea inlocuitorilor banilor, adica a cartilor de credit. Prin urmare dupa o suta de ani de la marea prabusire a bursei din 1929, Nostradamus prezice un eveniment similar. De aceasta data, crahul va refllecta colapsul valorilor vestice.

 

1.Data: 7074

Catren: Cand marele numar sapte va fi complet/ Jocurile vor incepe langa Mormant/ Nu departe va fi celalalt mileniu/ Cand mortii se vor ridica din mormantului lor

Previziune: Sapte este numarul sfant si echivaleaza, symbolic, cu un interval-inceputul si sfarsitul lucrurilor. Asa cum viata omului are sapte etape si sunt sapte corpuri in alchimie, dar si sapte spirite divine, la fel au existat sapte mari ere in viata pamantului. Acestea sunt acum la final. Datarea finala a Armaghedonului prezinta unele dificultati, intrucat nu stim daca Nostradamus dateaza acest interval de sapte mii de ani de la inceputurile Omului sau de la nasterea lui Hristor. Oricum ar fi, lumea se indreapta inexorabil spre propriul sfarsit, iar suma totala a realizarilor umane nu va fi nici semnificativa, nici amintita. Prin urmare tot ceea ce umanitatea credea ca va dura se va pierde in negura timpului. Suntem doar o parte a unui intreg si vom inceta sa mai existam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________