23 February 2018

Top 10 reguli pentru a face o poză reuşită__________________________________________________________________________________

De când camerele digitale au invadat magazinele  într-o gamă foarte variată, toţi au devenit fotografi. Partea cea mai bună la fotografiile digitale este că poţi să le realizezi fără să te coste nimic, în număr nelimitat, aşa că eşti liber să experimentezi cât te ţine cardul de memorie. Aşadar,  noi îţi prezentăm astăzi câteva reguli de bază pe care să le urmezi dacă îţi doreşti ca pozele tale să fie reuşite.

10. Ordine!

Fotografiile spontane sunt de obicei unele dintre cele mai reuşite, dar dacă e vorba de o fotografie de grup sau un portret de familie alege să aranjezi oamenii care vor fi în poza într-un mod mai neobişnuit. Schimbă unghiurile sau perspectiva.

9. De jos în sus!

Majoritatea oamenilor  tind să pozeze pe plan orizontal. Cu toate astea, anumite obiecte pur şi simplu cer să fie pozate invers. Dacă eşti în faţa unui monument precum Turnul Eiffel alege varianta verticală.

8. Bliţ!

Foloseşte bliţul atunci când realizezi pozele afară, iar lumina nu este intensă. De asemenea, utilizează acest truc în zilele în care cerul este plin de nori. Pozele tale se vor îmbunătăţi considerabil.

7. Fundal!

Un fundal aglomerat sau dezordonat poate ruina o poză. Aşadar, alege un fundal uni, adică într-o singură nuanţă pentru ca subiectul să iasă mai bine în evidenţă.

6. Focalizare!

Înainte de a face poza, ai mare atenţie să apeşi doar jumătate de cursă pentru a focaliza. Centrează persoana sau obiectul de interes şi apoi apasă butonul până la capăt.

4. Apropiere!

Apropiindu-te,  ajungi să focalizezi mult mai bine obiectul pe care îl fotografiezi. Asta oferă mai mult impact pozei tale  şi te scapă de „dezordinea” din fundal.

4. La nivel!

O poză foarte reuşită este aceea care este realizată de la acelaşi nivel cu obiectul sau persoana. Renunţă la zoom, apropie-te şi  aşează-te la nivelul menţionat faţă de obiect. Fotografia va da impresia de profesionalism.

3. Deplasare!

Pentru poze inedite, schimbă puţin locul subiectului. În loc să îl plasezi în centru, aşa cum o faci de obicei, alege de data aceasta să îl poziţionezi în stânga fotografiei.  Vei da cumva impresia de continuitate.

2. Zeci de poze!

Secretul unor fotografii reuşite stă de multe ori chiar în numărul lor. Realizează cel puţin 5-6 poze pentru a te asigura că la final vei avea de unde să alegi una bună.

 1.  Lumină!

Nimic nu este mai important decât lumina atunci când vine vorba de fotografii. Urmăreşte ca aceasta să nu fie prea puternică. Pentru poze reuşite, chiar artistice alege cadre de dimineaţă, imediat după răsărit sau seara în timpul apusului şi după acesta. Vei beneficia de culori calde şi umbre frumoase.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Foarte utile sfaturile. Multumim !!!!