23 February 2018

Top 10 restaurante franţuzeşti din Bucureşti__________________________________________________________________________________

Eleganţa şi bunul gust în materie de bucătărie se referă obligatoriu la cea franţuzească.  Deşi sunt foarte mult restaurante în Bucureşti cu acest specific, câteva dintre ele merită toată atenţia noastră. Iată top 10 al restaurantelor franţuzeşti din capitală:

10. French Bakery

French Bakery

Nu vă gândiţi la lanţul de patiserii , ci la restaurantul French Bakery de pe strada Nicolae Golescu 17 din capitală. Acesta este un restaurant mic care oferă o atmosferă relaxantă, distinsă, un aer cald şi o mâncare excelentă.

9. La Vie en Rose

la vie en rose

Aflat pe strada Speranţei nr 6 , La Vie en Rose este un mic restaurant, aflat într-o casă veche, dar extrem de primitoare, cu multe preparate franţuzeşti în meniu, cu chelneri drăguţi şi atmosferă relaxantă.

8. Epoque Bistro

Epoque Bistro

Un alt restaurant de top este şi cel al hotelului de lux Epoque deschis în zona Kogălniceanu – Aurora 17. Pentru cele mai bune preparate franţuzeşti a  fost adus un chef francez care să asigure calitatea şi gustul delicateselor.

7. Bon

Bon

Aflat în Centrul Vechi al Bucureştiului, pe strada Smârdan nr 33, mai exact, Bon este un restaurant relativ nou, apărut la finalul anului 2012, dar care pare să promită mult.  Împărţit în 3 zone  distincte : Salonul mesei ovale, Orangeria  şi Salonul sticlelor de vin, cu un decor original,  restaurantul  oferă mâncare clasic franţuzească precum melci cu unt, piept de raţă, supă de ceapă, coq au vin sau tarte Tatin.

6. Negresco

negresco

Restaurantul din strada Stavropoleos nr 3 din Centrul Vecchi al Bucureştiului este unul de top. Decorul este unul impresionant, de epocă , mâncarea extraordinară, un chef francez care găteşte haute cuisine iar la subsol se află un bar-club,aşa că nu rataţi ocazia de a intra în Negresco, nu veţi regreta.

 

5. Bonne Bouche

 Bonne Bouche

La Bonne Bouche este un mic bistrou aflat pe strada Franceză, nr 30 şi este cunoscut pentru calitatea preparatelor ( foie-gras, de exemplu), pentru vinurile sale, dar  şi datorită atmosferei foarte plăcute. Să nu uităm de terasă la care puteţi să savuraţi o limonadă sau un pahar de vin în plină vară.

4. Ici et La

Ici et La

Un alt restaurant care îşi merită cu prisosinţă locul în această listă este şi Ici et La din strada Mendeleev nr 43. Cu un patron francez, cu pasiune pentru gătit, respect faţă de cei care-i trec pragul, Ici et La a reuşit să ajungă unul dintre cele mai frecventate restaurante cu specific franţuzesc din capitală.

 

3. Morgan La Dud

 Morgan La Dud

Un restaurant de top al bucătăriei franţuzeşti din Bucureşti, Morgan la Dud se află în plin centru pe strada Speranţei nu 7 într-o casă veche, dar primitoare. Atmosfera este foarte plăcută, de mâncare nu mai vorbim, deşi meniul nu are mai mult de 2 pagini., serviciu foarte discret – trebuie să apeşi pe butonul de pe masă pentru  a veni cineva în cazul în care vrei să comanzi sau ai nevoie de ceva.

 

2.Escargot

Escargot

Restaurantul Escargot se află pe strada Toamnei 101 şi este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific franţuzesc din capitală. Acesta se apropie cel mai mult de ceea ce ne imaginăm când ne gândim la Franţa şi idilismul care o implică. Mâncarea este una extrem de gustoasă , specifică ţării lui Napoleon, în timp ce grădina frumoasă atrage mereu noi iubitori de gusturi fine.

1. La Cantine de Nicolai

La Cantine de Nicolai

Cel mai bun  restaurant franţuzesc la ora actuală din Bucureşti, în urma aprecierilor clienţilor şi premiilor primite, pare a fi cel din strada Povernei – La Cantine de Nicolai, al cărui patron este un maramureşean.Meniul servit aici face parte din haute cuisine şi  este foarte apreciat de către cei care trec pragul acestei „cantine”, în ciuda preţurilor destul de piperate, aş zice eu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________