17 December 2017

Top 10 restaurante inedite__________________________________________________________________________________

Dacă v-aţi plictisit de restaurantele tipice iar  o simplă cină nu mai este de ajuns, iată 10 restaurante care vă pot oferi momente de neuitat, pe lângă preparatele delicioase :

10.  Le Refuge des Fondus ( Paris)

Dacă credeaţi că aţi văzut tot în Paris veţi rămâne surprinşi să aflaţi că frumoasa capitală ascunde un restaurant care serveşte vinul în biberon, şi nu în pahar. Astfel, pentru 15 euro veţi primi un biberon cu vin alături de brânzeturi fine, carne de vită şi desert.

9. Modern Toilet ( Taipei )

Unul dintre cele mai excentrice restaurante din lume este cu siguranţă cel din Taipei unde clienţii vor servi diferite preparate din farfurii ce reproduc fidel vase de toaletă. Restaurantul a fost un adevărat succes, astfel că propietarii s-au gândit să se extindă şi au deschis mai multe locaţii în Taiwan cu preţuri accesibile.

8. Robot Kitchen ( Hong Kong )

Un alt resturant ciudat din top este cel din Hong Kong unde masterchef sunt nişte roboţei care au preluat rolul personalului de la bucătărie :  unul ia comenzile, unul găteşte iar altul serveşte mâncarea.

7.Yellow Tree House ( Noua Zeelandă)

Un alt restaurant care merită a fi vizitat este, cu siguranţă, cel din Auckland. Acesta seamănă cu o păstaie uriaşă situată la 10 metri deasupra pământului într-un copac. Locurile sunt limitate, din păcate- doar 30 de persoane încap în ineditul restaurant.

6. Sushi Restaurant ( West Hollywood)

Un restaurant care este, indubitabil, pe gustul bărbaţilor şi femeilor din toată lumea. De ce? Pentru că este o locaţie unde doar adulţilor le este permisă intrarea dat fiind faptul că mâncarea este servită pe trupul gol al unui model feminin sau masculin.

5. The Clinic – Singapore

The Clinic este un restaurant care imită perfect o sală dintr-o clinică medicală : veţi servi masa într-un scaun cu rotile şi veţi fi serviţi de ospătari îmbrăcaţi în halate albe de medici. Ca totul să fie şi mai ciudat, la intrare, medicul de gardă consultă „pacienţii” şi în funcţie de diagnostic veţi fi conduşi de către o asistentă la una dintre mesele din sală, acestea purtând denumiri precum morfină sau antrax.

 

4. Dans le Noir ( Barcelona, New York, Paris, Londra )

Lanţul de restaurante Dans le Noir poate fi găsit în marile capitale ale lumii şi ceea ce îl face unicat este tocmai barul de unde poţi comanda meniul albastru ( peşte şi alte produse marine), meniul alb ( acesta este surpriză), meniul roşu ( produse din carne) sau meniul verde ( prodise vegetariene).Ceea ce este şi mai interesant este că veţi fi conduşi la mese de către ospătari orbi şi veţi mânca pe întuneric complet tocmai pentru a savura mai bine delicatesele oferite de bucătarii acestor restaurante.

3. Kayabukiya Tavern ( Japonia)

Deşi la început nimic nu pare să anunţe  ceva neobişnuit pentru că aici puteţi servi mâncăruri tipic asiatice, când vi se va aduce mâncarea comandată veţi observa că în loc de un chelner obişnuit, vor veni nişte maimuţe mamac care au fost dresate să facă toată această treabă : servesc cu stil sticlele de băutură si mâncarea iar la final  adună bacşisul primit de la clienţi.

2.Ithaa Underwater Restaurant( Insulele Maldive)

Un alt restaurant inedit este cel din Insulele Maldive care se află la 5 metri adâncime în Oceanul Indian, partea superioară fiind construită doar din sticlă  în formă de semicerc pentru a oferi clienţilor o panoramă superbă. Capacitatea restaurantului este de doar 14 persoane iar preţurile variază de la 100 la 150 de dolari pe meniu.

 

1. Fortezza Medicea ( Italia)

Dacă doreşti o experienţă culinară de neuitat , atunci trebuie să ajungi în Volterra, Italia pentru a lua masa la Fortezza Medicea. De ce? Pentru că acest restaurant este situat într-o închisoare de maximă securitate, astfel că deţinuţii sunt bucătarii, ospătarii şi chiar artişti, aceştia oferind un program în timpul mesei. Singura problemă este că pentru a reuşi să ajungi aici trebuie să intri pe lista de aşteptări iar pentru asta e necesară aprobarea Ministerului de Justiţie din Italia.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________