13 December 2017

Top 10 reţete rapide de post



__________________________________________________________________________________

Pentru că nu mai avem foarte mult timp până la începerea postului Paştelui, noi ne-am gândit să vă prezentăm astăzi zece reţete rapide, foarte uşor de preparat, cu care să vă delectaţi în săptămânile ce urmează.

10. Salată de porumb

salata de porumb

Ingrediente: 1 linguriţă de sos Worcester, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, o conservă de porumb (boabe), 1 ardei gras roşu, 1 ceapă mare tocată mărunt.

Amestecaţi sosul Worcester, uleiul de măsline, sarea şi piperul într-un bol. Folosiţi un tel pentru a îngroşa dressingul obţinut. Adăugaţi porumbul, ardei tăiat în cubuleţe mici şi ceapa tocată mărunt. Amestecaţi din nou şi daţi bolul la frigider pentru 15-20 de minute. Serviţi după ce salata s-a răcit.

9. Banane învelite în ciocolată neagră

banane invelite in ciocolata

Ingrediente: 6 banane, 200 g de ciocolată neagră de post, alune, ornamente mici din zahăr

Curăţaţi bananele de coajă şi infigeţi în fiecare dintre ele câte un băţ pentru îngheţată. Topiţi ciocolata neagră într-o crăticioară, la foc mic. Lăsaţi-o la răcit şi după ce temperatura sa a scăzut, glazuraţi bananele cu ciocolata topită. Înfigeţi-le, rând pe rând, într-o bucată de polistiren expandat sau într-un burete pentru ca glazura să nu se strice. Presăraţi deasupra lor alune pisate şi ornamente colorate din zahăr.

8. Cartofi cu lămâie la cuptor

cartofi cu lamaie la cuptor

Ingrediente: 6-7 cartofi mari tăiaţi în felii groase, 1/2 cană zeamă de lămâie, sare, oregano, 3 căţei de usturoi pisaţi, piper

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade şi acoperiţi o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecaţi toate ingredientele. Daţi cartofii la cuptor pentru 25-30 de minute.

7. Morcovi glazuraţi cu miere

morcovi glazurati cu miere

Ingrediente: 800g  morcovi, 1/2 cană miere, 1 linguriţă de pudră de curry, 1 linguriţă de chimen, sare, piper, ulei de măsline

Fierbeţi morcovii într-o oală cu sare până când aceştia se înmoaie puţin. Într-o tigaie, căliţi seminţele de chimen, adăugaţi mierea şi pudra de curry. Adăugaţi morcovii şi gătiţi timp de 2-3 minute până când mierea se îngroaşă şi îi acoperă. Opriţi focul şi asezonaţi cu sare şi piper.

6. Cartofi copţi, cu rozmarin

cartofi copti cu rozmarin

Ingrediente: 6 cartofi mari, tăiaţi în 4 sau în 6, rozmarin, sare, piper, ulei de măsline, 2 cepe mici, tocate mărunt, 3-4 cozi de cepe verzi, tocate

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade. Amestecaţi toate ingredientele bine şi aşezaţi compoziţia obţinută pe o tavă pe care aţi aşezat în prealabil hârtie de copt. Daţi totul la cuptor pentru 15-20 de minute.

5. Smoothie din lapte de soia

smoothie lapte de soia

Ingrediente: gheaţă, lapte de soia – 1 cană, 1 cană de suc de portocale, 1 banană, 1/2 linguriţă de scorţişoară

Adăugaţi toate ingredientele în blender şi mixaţi până obţineţi o compoziţie lichidă, omogenă.

4. Paella vegetariană

paella vegetariana

Ingrediente: ulei de măsline, 1 ceapă, 1 ardei verde, gras, câteva ciuperci, 2 căţei de usturoi, orez brun, supă de legume, apă, şofran, 2 roşii, o mână de mazăre, măsline umplute cu ardei, sare, piper, pătrunjel

Într-o tigaie cu ulei încins, căliţi ceapa, ardeiul gras, ciupercile şi usturoiul. Adăugaţi orezul, supa, apa şi şofranul şi lăsaţi să dea în clocot până când orezul este fiert. Adăugaţi roşiile, mazărea şi măslinele şi lăsaţi totul la foc mediu încă 5-10 minute. Asezonaţi cu sare, piper şi pătrunjel tocat.

3. Risotto cu sparanghel

risotto cu sparanghel

Ingrediente: 1l supă de legume, 2 linguri de ulei de măsline, 4 cepe verzi, tocate, 2 căni de orez, 500g sparanghel tăiat pe jumătate, sare, piper

Într-o oală, încălziţi supa. Separat, într-o tigaie, căliţi în ulei ceapa şi orezul. Adăugaţi supa treptat, câte o cană, până când orezul o absoarbe complet şi este tocmai bun de mâncat (aproximativ 20 de minute). Dacă supa nu vă ajunge, puteţi completa cu apă. Adăugaţi sparanghelul şi gătiţi totul încă 5-10 minute. Asezonaţi cu sare şi piper.

2. Smoothie cu lapte de migdale

smoothie de lapte de migdale

Ingrediente: lapte de migdale, scorţişoară, nucşoară, cardamom, 1/2 linguriţă de ghimbir ras

Într-un blender, amestecaţi 2 căni de lapte de migdale, ghimbirul ras şi câte puţin din condimentele enumerate, după gust.

1. Burger cu ciuperci Portobello

burger portobello

Ingrediente: ulei de măsline, ciuperci Portobello, chifle, sare, piper, câţiva căţei de usturoi pisaţi, salată, roşii

Într-o tigaie, încingeţi puţin ulei de măsline Presăraţi sare şi piper pe ciuperci şi sotaţi-le în tigaie timp de 3-4 minute împreună cu usturoiul pisat. Tăiaţi chiflele pe din două şi asamblaţi burgerul după bunul plac cu ciuperci, salată şi roşii.

Sursa foto: myrecipes.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Viziune Crestina says:

    Findca lumea in ziua de azi intelege gresit pentru ce este postul si a ajuns sa fie ceva formalizat, exterior si trupesc va prezint cateva extrase din scrierile Parintelui Arsenie Boca pentru a ne mai destepta din somnul nestiintei si a lipsei de sfat duhovnicesc.

    – Nu faceţi din post o chestiune de stomac!
    – Temeiurile mai adânci ale postului şi rugăciunii le găsim la Botez. Adâncul fiinţei noastre se îmbracă în Hristos la botez. În acest adânc al minţii, sau în altarul inimii, după expresia Sfinţilor Părinţi, se sălăşluieşte Hristos, izgonind afară pe satana, care se retrage în simţiri prin starnirea poftelor. De aici necesitatea înfânării, pentru că puterile potrivnicului, patimile, se silesc să învăluie şi să prindă voinţa din nou în mrejile sale, pana la aruncarea individului spre pacat prin manie, desfranare, etc.
    – Cu trupul nu putem trata decât prin post. El nu ştie şi nu recunoaşte convingeri si credinta. De aceea el trebuie uscat, încet şi cu socoteală, fiindcă, în mocirla uscată, porcii patimilor nu mai vin să se scalde.
    – Oamenii care nu postesc sunt izbiţi de toate relele care de la stomac încep, iar eu vă spun că şi de la brâu în jos. Prin urmare, să vă pocăiţi şi să nu mai păcătuiţi. Să alergaţi la spovedanie curată şi la Sfânta împărtăşanie, căci altfel nu vine ocrotirea lui Dumnezeu asupra voastră şi asupra avutului vostru.
    – Trupului acestuia de pe noi nu-i pasă dacă ne bagă în focul iadului. De aceea, ar trebui ca nici nouă să nu ne pese de poftele lui, ci să le mai ucidem cu postul.

    Acum uitandu-ma la retetele de delicatese prezentare mai sus, judecati voi singuri, daca acestea sunt ale unui post drept sau ale unuia strambat si deloc folositor.

  2. Viziune Crestina says:

    Despre lupta postului cu relele

    „Luaţi seama, că dacă vreţi să nu cădeţi din creştinătate şi dacă vreţi să biruie chipul lui Dumenezeu în noi, şi nu al diavolului – prin patimile sale, luptaţi-vă din răsputeri cu arma postului, căci după cum vedeţi, postul este ucigaşul patimilor pentru că este şi dar de la Dumnezeu, dat tuturor celor ce luptă lupta cea buna.
    Faceţi începătura aceasta şi veţi vedea cum vi se va înnoi viaţa şi se va linişti casa.”

    Sursa: Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca, Mărgăritare duhovniceşti, Editura Credinţa strămoşească, 2002