17 December 2017

Top 10 soiuri de trandafiri care înfloresc până târziu__________________________________________________________________________________

Trandafirii sunt printre cele mai iubite flori de grădină, pote şi datorită faptului că aceastea parfumează şi colorează cât e vara de lungă. Uneori ne-am dori să nu vină toamna şi să avem parte de aceste minuni până târziu, motiv pentru care am ales un top al trandafirilor cu înflorire târzie :

10. Rosa L. D. Braithwaite

Rosa L. D. Braithwaite

Rosa L. D. Braithwaite se află pe locul 10 în acest top şi este un soi de trandafir care înfloreşte repetat, cu flori purpurii, în nuanţe închise. Acesta este foarte des întâlnit în grădini datorită faptului că rezistă foarte bine indiferent de vreme.

9. Rosa Ballerina

 Rosa Ballerina

Unul dintre cele mai iubtite soiuri de trandafir este Rosa Ballerina ,un trandafiraş cu flori mici sub formă de cupe adânci cu nuanţe de alb si roz. Este târâtor şi înfloreşte până la sfârşitul toamnei, dar cu un dezavantaj – îi lipseşte parfumul.

8.Rosa Margaret Merril

Rosa Margaret Merril

Un exemplar produs de Harkness Roses cu mugurii înalţi şi centraţi iar când se deschid au flori în nuanţe de alb şi roz. Parfumul lor este unul puternic,florile rezistând condiţiilor meteo nefavorabile, fiind viguroase până prin luna octombrie.

7.Rosa Jacquelline du Pre

Rosa Jacquelline du Pre

Acest trandafir are o formă ovală, florile sunt semi-duble cu nuanţă albă, anter aurii proeminente pe filamentele roz. A fost creat tot de Harkness Roses la mijlocul anilor’80,aşadar este un soi destul de recent.

6.Rosa Golden Showers

Rosa Golden Showers

Rosa Golden Showers este un alt soi de trandafir căţărător , fiind preferat pentru ornamentarea unui gard, de exemplu, dat fiind că acesta creşte chiar şi 3 m şi poate înflori toată toamna. Florile au o nuanţă aprinsă de galben , parfumate , semi-duble  iar în zonele mai calde acestea pot sta înflorite şi în luna decembrie.

5.Rosa Gloriana

Rosa Gloriana

Un trandafir căţărător care creşte aproximativ 2 metri  este Rosa Gloriana, motiv pentru care este ideal să fie plantat lângă garduri,construcţii în formă de tripod, din lemn sau tije metalice speciale în locuri bine drenate şi însorite. Petalele florilor sunt în nuanţe de mov şi roz, duble iar frunzele sunt în nuanţe mai închise de verde.

4.Rosa Bonica

Rosa Bonica

Rosa Bonica este un soi de trandafir târâtor care poate creşte până la 1, 2 metri , florile au nuanţe de roz şi sunt semi-duble. Un motiv pentru  care acest tip este foarte des întâlnit în grădini este acela că înfloreşte de primăvara până pe la mijlocul toamnei.

3.Rosa Madame Alfred Carriere

Rosa Madame Alfred Carriere

Acest soi a fost cultivat pentru prima oară în anul 1874 , devenind în timp un exemplar minunat datorită petalelor roz şi alb care rămân viguroase nu numai vara, dar şi toamna, putându-vă bucura de ei până mai târziu. Să nu uităm de parfumul puternic pe care îl eliberează de dimineaţa până seara.

2. Rosa Susan Williams-Ellis

Rosa Susan Williams-Ellis

Rosa Susan Williams-Ellis este unul dintre cele mai frumoase soiuri de trandafiri. Acest trandafir alb înfloreşte la începutul lunii iunie şi continuă să facă acest lucru până la venirea toamnei. Deşi sunt relativi mici, acesti trandafiraşi au forma de rozetă şi nu sunt foarte pretenţioşi în ceea ce priveşte vremea urâtă

1.Rosa Graham Thomas

Rosa Graham Thomas

Pe locul 1 în acest top se află Rosa Graham Thomas, acesta fiind votat cel mai îndrăgit trandafir din lume de către 41 de societăţi care se ocupă de cercetarea acestor flori. Mugurii au nuanţe roşiatice, florile sunt în nuanţe de galben aprins , au un parfum aparte şi prezintă un farmen nemaipomenit. În plus, rezistă până pe la mijlocul toamnei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. superbe flori…