17 December 2017

Top 10 trailere false ale filmelor__________________________________________________________________________________

„Cel mai bun film pe care o să îl vezi, nu o să fie niciodată realizat. O să existe doar în mintea ta.” (James Cameron)

Acest citat fals a lui Cameron prezintă un adevăr despre trailere şi este potrivit din moment ce articolul se referă la falsuri. Un trailer interesant poate uneori să promită un film extraordinar, mai bun chiar decât se dovedește a fi filmul. Nu avem timp de caracterizări, teme sau alte prostii, dar avem timp pentru acțiune si râsete. Având în vedere faptul că noi ne petrecem timpul concentrați pe Internet, poate o să se lanseze şi trailerele de lungimea unui film.

 

10. Portal

Jocul video Portal, după cum probabil știți, a fost sursa unui meme „the cake is a lie!” pe care şi creatorii o urăsc acum. De asemenea a făcut o inovaţie extrem de originală jocului prin faptul de a avea o armă care împușcă o gaură de vierme permiţându-ţi să te trimiți pe tine sau oricare alt lucru să zboare unde vrei. Asta a fost o excelentă cale să combine iscusit rezolvarea problemelor cu împușcatul. Dar nu trebuie să știi nimic din aceste lucruri ca să te bucuri de trailer.

 

9. Pac-Man

Imaginați-vă o combinație între Ghostbusters şi seria Bourne şi vă veți da seama ce cuprinde acest trailer pentru filmul Pac-Man.
Videoclipul te împiedică să îl privești îndeajuns încât să te convingă, dar unele efecte sunt chiar amuzante. În plus şi banda de pe casca motociclistului face ca totul să merite.

 

8. Nu am gură şi trebuie să strig

Citește explicațiile înainte să te uiți la videoclip, dacă nu cunoşti sursa materialului:

„I Have No Mouth And I Must Scream” este o poveste SF scurtă din 1968, scrisă de Harlan Ellison, care a câștigat premiul Hugo şi un Oscar pentru science fiction. Este despre cum supraputerile Războiului Rece au construit un supercomputer numit „Allied Mastercomputer”, care e apoi prescurtat „AM”. AM omoară apoi cea mai mare parte a populației, salvând doar câțiva oameni pe care îi torturează pentru distracție (oh da, AM e un el, bineînţeles). Imensa lui putere şi cunoaştere îl face capabil să abuzeze de viețile lor pe vecie. Acest trailer fals oferă un bun indiciu doar despre ce orori ar putea genera şi lansează cu succes imagini artistice supranaturale pe care povestea le include. Vocea lui AM este de fapt vocea lui Harlan Ellison dintr-un joc video adaptat în trailer.

 

7. Don’t (NSFW)

Insuccesul din 2007 a lui „Grindhouse” a răsturnat audienţa de pretutindeni deoarece caracterele erau fie prea indulgente şi incerte (Death Proof), fie prea proaste şi imature (Planet Terror). Dar mulți încă iubesc trailerul fals inclus în film, în care cel mai bun consens era “Don’t” a lui Edgar Wright. În plus, faţă de excesul de imaginație şi de narațiune, mai este o glumă subtilă şi dacă vrei să o înțelegi trebuie să fi văzut niște trailere horror din 1970: nu există niciun dialog între personaje, deoarece distribuitorii nu au vrut să aibă nici un accent, care ar fi scos la iveală faptul că filmul nu a fost făcut în America!

 

6. Minesweeper

Pentru vizionare, click pe imagine:

Dacă nu ai jucat niciodată Minesweeper, o să înveți acum cum se joacă din acest videoclip, unde sunt explicate foarte bine regulile. Trebuie să te prevenim: o să fie greu să eviţi să spui „Sunt aici pentru că sunt plictisit!”

 

5. Cleopatra Schwartz (NSFW)

Acesta, pentru cei care nu știu, este un extras din filmul „Kentucky Fried” din 1977, film care a format cariera cunoscutului trio de comedie Zucker – Abrahms – Zucker (cunoscuți pentru „Naked Gun” şi „Airplane!”). Şi cariera regizorului John Landis a fost lansată cu ocazia acestui film.
Un pont din spatele scenei: în timpul filmărilor, actrița care a jucat-o pe Cleopatra Schwartz a încercat să negocieze apariția ei şi a spus că interpretează acest rol doar dacă i se dă un contract semnat în care să se specifice că dacă o să mai existe o continuare a filmului, ea trebuie să joace acest rol.

 

4. Legenda lui Zelda

Unul dintre numeroasele motive că nu are sens, e faptul că nu există nici un film sau miniserie Zelda. În acest moment, tehnologia poate ajuta niște super fani să îşi facă propriul film Zelda în week-enduri pentru mai puţini bani decât unele seriale de televiziune.

 

3. Halo: The Bollywood Movie

Poate ai observat că au fost puține adaptări ale jocurilor video în această listă. Totusi printre acestea Halo este de departe cel mai original, incheind lista filmelor de acest gen. Chiar dacă nu ai văzut până acum un film de la Bollywood, sau ai văzut destule ca să realizezi că nu mai au toate secvențe de musical, doar contactul cu distribuția marinei spaţiale în armură futuristă dansând este de ajuns să îl transforme în al treilea cel mai tare.

 

2. Hamlet (personaj: Arnold Schwarzenegger)

Dacă ai văzut sursa filmului pentru acest trailer fals, «Last Action Hero», o să fie doar o întrebare în capul tău după ce vezi asta: de ce nu a rămas acesta filmul care a fost făcut inițial în loc de Last Action Hero?
Sigur că poți să argumentezi că nu s-ar întinde cu o continuare. Dar adevărul e că ai greși. Trebuie să fie destul de mulțumitor pentru Arnold Schwarzenegger să știe că după atâţia ani de parodii pe seama lui, a apărut în cea mai bună.

 

1. Titanic 2

Acum este timpul să dezarmăm în stil acel citat fals a lui James Cameron. Acesta este de departe cel mai consacrat dintre trailere şi te recompensează dacă îl privești de mai multe ori. Adevărata absurditate e faptul că te va face să râzi prima dată, dar la o a doua vizionare, ar fi bine să apreciezi momentele deplasate. De exemplu, când personajul interpretat de James Woods spune: „Îi voi recomanda președintelui să militarizăm acest proiect imediat”. Pentru că știm cu toţii că o să existe aplicații militare pentru reanimarea persoanelor congelate.

Preluare TopTenz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________