23 February 2018

Top zece cele mai frumoase rochii de mireasă purtate de prinţese__________________________________________________________________________________

 

De mici fetiţele visează să fie prinţese, ca mai târziu să îşi dorească un prinţ, o nuntă ca în poveşti şi o rochie de mireasă pe măsură. Însă doar puţine au norocul de  a avea o nuntă regală, cu regi şi regine, prinţi, prinţese, duci, conţi etc. Iată un top zece al celor mai frumoase rochii de mireasă purtate de prinţese la nunţi regale :

10. Rochia Reginei Rania  a Iordaniei

Rochia de mireasăa  reginei Rania a Iordaniei a fost a fost purtată în anul 1993 şi a fost brodată cu aur, avea mâneci scurte şi a fost creată de Bruce Oldfield.

 

9. Rochia Prinţesei Mette- Marit

Prinţesa Mette- Marit a purtat la nunta sa din august 2001 o rochie inspirată de rochia de mireasă a bunicii soţului ei- Regina Maud, fiind creată de  Ove Harder Finseth şi Anna Bratland. Simplă, dar plină de rafinament, rochia Prinţesei a rămas în istorie ca una dintre cele mai frumoase.

8. Prinţesa Letizia

Nunta Casei Regale din Spania din mai 2004 a fost cea dintre Prinţesa Letizia de Asturia ( o jurnalistă ) şi Prinţul Felipe de Borbon. Mireasa a purtat o rochie superbă  creată de Manuel Pertegaz care avea o trenă de 5 m.

7. Prinţesa Charlene de Monaco

Rochia de mireasă purtată de Charlene de Monaco a fost creată de Giorgio Armani, o rochie simplă, ivoire, rafinată , realizată din mătase şi acoperită cu perle şi cristale Swarovski.

6. Prinţesa Maria a Danemarcei

Rochia Prinţesei Maria a Danemarcei  a fost creată de casa de modă spaniolă Arasa Morelli. Satinul cu flori delicate aplicate au făcut ca rochia să fie una de excepţie.

5.  Prinţesa Margareta

Prinţesa Margareta, sora reginei Elisabeta a II-a, a rămas şi ea în istoria celor mai frumoase rochii regale de mireasă cu cea purtată în anul  1947. Rochia a fost creată de Norman Hartnell din  zeci de metri de mătase organza, cu lunii simple, dar pline de eleganţă.

4. Prinţesa Victoria a Suediei

O altă rochie celebră este cea a Prinţesei Victoria a Suediei pe care aceasta a purtat-o în anul 2010 la nunta sa. Deşi o nuntă acerb discutată datorită faptului că soţul acesteia provine din clasa de mjloc a societăţii, nunta a fost un adevărat succes, iar rochia din mătase de culoarea fildeşului creată de Par Enghseden, cu o trenă de   aproximativ 5 m a impresionat o lume întreagă cu frumuseţea sa.

3. Rochia Prinţesei Diana

La nunta sa din anul 1981 cu Prinţul Charles i-a ales pe designerii David şi Elizabeth Emanuel pentru a –i crea rochia sa ruptă parcă din poveşti. Rochia a fost decorată cu 10.000 de perle şi au fost folosiţi 250 de m de mătase, tul , plase, iar trena a avut 8 metri.

2. Rochia Ducesei Cambridge

Pe locul doi al celor mai frumoase rochii de mireasă  este cea   a nunţii anului 2011, nuntă extrem de mediatizată, urmărită şi aşteptată. Ducesa de Cambridge a fost cea care a purtat rochia creată de Sarah Burton, designerul celebrei case de modă Alexander McQueen. Realizată din dantelă Chantilly şi saten alb, cu un decolteu în formă de inimă,drapaje uluitoare şi o trenă de aproape 3 m,rochia lui Kate îşi merită din plin admiraţia tuturor.

1. Rochia Prinţesei Grace Kelly

Locul 1 este ocupat de Grace Kelly care a purtat în anul 1956 la nunta sa cu prinţul Rainier de Monaco. O rochie care după mai bine de 50 de ani reprezintă eleganţa, rafinamentul şi şarmul unei prinţese. A fost creată de de Helen Rose din dantelă  şi poate fi văzută în Muzeul de Artă din Philadelphia.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________