17 December 2017

Top zece desene animate din anii’90__________________________________________________________________________________

Dacă e să comparăm desenele animate pentru copii de acum şi cele din anii’90, cu siguranţă, cele din urmă ar câştiga detaşat. Dimineţile din week-end şi serile din timpul săptămânii ne erau ocupate cu urmărirea desenelor preferate şi aşteptam cu sufletul la gură episodul următor. Iată un top 10 al desenelor animate din anii’90:

10. Cartea Cărţilor

Cartea Cărţilor au fost printre cele mai urmărite desene animate de copiii din anii’90. Acestea prezentau scene religioase, având, aşadar, şi un rol educativ. Serialul este o coproducţie Japonia – America şi descrie , timp de 52 de episoade, evenimente din Vechiul şi Noul Testament.

9. Sandy Bell

Sandy Bell este o fetiţă din Scoţia care împreună cu tatăl ei doreşte foarte mult să îşi revadă mama, dar pentru a reuşi asta , fata trebuie să treacă printr-o serie de obstacole. Desenele au fost create în Japonia începând cu anul 1981.

8. Les Miserables

Adaptarea din anul 1992 a romanului lui Victor Hugo a fost un real succes.  Serialul are 26 de episoade şi spune povestea cunoscutului Jean Valjean şi ale fetiţei Cosette urmăriţi de maleficul căpitan Javert.

7. Ţestoasele Ninja

Faimoasele ţestoase au creat o adevărată isterie în anii’90, acestea spunând povestea a cinci broaşte musculoase şi mascate pe nume Leonardo, Michelangelo, Donatello, Raphael şi Splinter care se luptă cu diferite personaje negative.

6. Johnny Bravo

Seria Johnny Bravo a avut premiera în anul 1995 şi spune povestea unui bărbat musculos care se consideră ca fiind darul dat de divinitate pentru toate femeile de pe pământ. Din păcate, el este doar un narcisist şi o dă mereu în bară cu orice femeie. Se spune că celebra „freză” a fost inspirată din pieptănătura lui Brad Pitt din filmul Johnny Suede.

5. Peter Pan

Unul dintre cei mai iubiţi băieţei este Peter Pan din romanul lui J.M. Barrie. Seria începe cu visul lui Wendy , în care Peter Pan se luptă cu Căpitanul Jack în încercarea de a o salva pe ea. Din numeroasele adaptări am ales-o pe cea japoneză  realizată de World Masterpiece Theater în anul 1989.

4. Sailor Moon

 

Printre cele mai celebre şi îndrăgite desene animate se numără, indubitabil, Sailor Moon care ne spune povestea unei eleve pe nume Usagi Tsukino care duce o viaţă normală până în momentul în care este găsită de o pisică vorbitoare ( Luna). De acum totul se schimbă, Sailor Moon trebuind să apere lumea de un Regat întunecat, dar aceasta se şi îndrăgosteşte de Mascatul în Frac. Fiecare fetiţă urmărea cu mare interes fiecare episod din aceste desene animate.

3. Captain Planet

Cel mai celebru căpitan din lumea desenelor este, fără niciun dubiu, Captain Planet. Planeta fiind în pericol din cauza poluării, zeiţa Pământului ( Gaia) îşi cheamă cei cinci copii pentru a deveni Planetari : Foc, Pământ, Aer, Apă şi Inimă. Lansate în anul 1990 în Statele Unite, cei cinci eroi au fost rapid îndrăgiţi de copiii din toată lumea.

2. Looney Tunes

Printre cele mai iubite desene animate din lume se află şi cele de la Looney Tunes. Fie că vorbim de Road Runner, Porky Pig, Daffy Duck, Tweety Bird, Bugs Bunny, Taz, Looney Tunes au reuşit să câştige o serie de premii Oscar.

1. Tom & Jerry

Seria de desene a fost numită de Revista Time în anul 2000 ca fiind cele mai renumite desene din toate timpurile. Produse începând din anul 1940 pentru Metro-Goldwyn-Mayer ( MGM), Tom&Jerry au reuşit să câştige 7 premii Oscar, devenind astfel desenele cu cele mai multe Oscar-uri primite. În toate episoadele asistăm la o luptă zilnică între răbunătorul motan Tom şi isteţul şoricel Jerry, aceştia fiind pe primul loc în topul desenelor animate iubite de copiii din perioada anilor’90.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. 1,2,3,4 erau favoritele mele