21 January 2018

Top zece emisiuni TV decente__________________________________________________________________________________

Deschidem aproape în fiecare zi televizorul şi de obicei ni se aruncă în faţă câte un scandal între persoane, de cele mai multe ori, necunoscute nouă. Producătorii acestor emisiuni au „scuza” că, fiind într-o piaţă liberă, nu pot rezista decât făcând rating, iar singura cale sigură de a avea audienţă, din păcate, e aceasta, dar … nu e singura. Cele mai de succes emisiuni tv din România nu se axează pe scandaluri.

Sunt anumite emisiuni care, chiar dacă nu au audienţe record, supravieţuiesc, dar nu neapărat pentru că se sustin singure (din punct de vedere financiar) ci din alte motive. Unele pentru că fac parte din grila de programe a Televiziunii Române, altele pentru că sunt păstrate de anumite canale private de televiziune pentru a îmbunătăţii imaginea posturilor respective. Acest gen de emisiuni vor apărea în clasamentul meu pentru că au o oarecare decenţă, nedezinformând publicul în mod voluntar (aşa cred eu) şi care aduc mereu informaţii utile.

10.Replay – TVR 2

Este o emisiune difuzată pe TVR 2 dedicată istoriei sportului românesc. Beneficiind de arhiva Televiziunii Române, oferă imagini cu marile performanţe sportive ale românilor pe care unii le văd pentru prima dată, nefiind născuţi în acele vremuri.

9.TeleEnciclopedia – TVR 1

Nu cred că mai trebuie să spun nimic de această emisiune. Nu cred că există român care să nu o fi văzut-o măcar o dată. Credeam că TVR-ul a scos-o din grila de programe dar se pare că încă mai e difuzată.

8. Arena Leilor – TVR 2

Este o emisiune care încurajează spiritul anteprenorial al românilor. Protagoniştii sunt oamenii de afaceri dispuşi să investească în proiecte de afaceri noi şi concurenţii care vin să îşi prezinte planurile de afaceri în faţa investitorilor, încercând să îi convingă să investească în proiectele lor.

7. Apropo TV – Pro TV

Este o emisiune prezentată şi produsă de Andi Moiesescu, plină de umor, în care diverşi oameni comentează diverse lucruri, de la spoturi publicitare la anumite interviuri, virale de pe internet etc.

6. După 20 de ani – Pro TV

Este un talk-show în care se dezbat diverse subiecte legate de România actuală şi posdecembristă şi în care se analizează ţara noastră atât pe plan intern cât şi în context internaţional. Sunt aduse în discuţie teme economice, de politică internă sau externă etc.

5. Verde-n faţă – Prima TV

Este un talk-show moderat de Cristina Ţopescu, nu atât de agresiv pe cât ne sugerează numele emisiunii, în care sunt aduşi diverşi invitaţii pentru a purta discuţii pe teme diversele, multe dintre ele interesante.

4. Reporterii Realităţii – Realitatea TV

Este o emisiune în care ne sunt prezentate reportaje pe subiecte diverse, unele făcute profesionist.

3. România te iubesc – Pro TV

Este o emisiune asemănătoare celei precedente.

2. Garantat 100% – TVR 1

Este un talk-show moderat de Cătălin Ştefănescu de mai bine de 13 ani. Emisiunea a fost difuzată prima dată de studioul terirorial din Cluj al Televiziunii Române pentru ca mai apoi să intre în grila de programe a TVR 1. Cu timpul, platoul de filmare a suferit numeroase modificări, unele mai inedite decât altele, pentru ca în prezent să îmbine modernul cu arta. Chiar şi modul de a lua cadrele e unul special. Invitaţi sunt în continuare oameni, simpli, care au ceva de spus.

1.Ora de business – TVR 1

Emisiunea este concepută ca un jurnal de ştiri, însă fără a se urmării ratingul în mod special. Aşadar nu veţi vedea crime sau violuri ci doar ştiri economice culese de pe întreaga planetă, parţial comentate de Moise Guran, pe înţelesul tuturor.

Sursa foto: iconarchive.com, tvr 1, pro tv, prima tv

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. TeleEnciclopedia – TVR 1 cu ea am crescut o emisiune de nota 10

  2. În premieră cu Carmen Avram (antena 3)imposibil de uitat!!!!

  3. Şi eu am crescut cu TeleEnciclopedia.

    Laura, „În premieră” e pe acelaşi format ca şi „România te iubesc” sau „Reporterii Realităţii”. Dacă vrei, poţi să scoţi din clasament una din ultimele două şi să o bagi pe prima. Nu pot face un clasament între cele trei, dar nici nu le puteam băga pe toate.

    Sunt convins că mai sunt emisiuni care ar merita să intre in top. Asta înseamnă că avem alternative.