17 December 2017

Top zece filme despre sfârşitul lumii__________________________________________________________________________________

În ultimii 20-30 de ani s-a tot vorbit despre sfârşitul lumii „căutându-se” diverse perioade în care acesta ar avea loc şi diferite cauze care ar duce la un astfel de deznodământ. S-a vorbit mult de eclipsa din 1999, de anul 2000 sau 2012, ca să dau doar trei exemple de ani despre care s-a tot spus că ar fi cei în care omenirea ar dispărea. Cauzele care ar duce la extincţia noastră sunt şi ele unele diverse: explozie solară, ciocnirea planetei cu un corp străin venit de undeva din spaţiu, invazie extraterestră, infectarea omenirii cu diverşi viruşi letali etc.

Cinematografia s-a „adaptat” şi ea şi a încercat să exploateze această frică a omului de propria-i moarte construind diverse scenarii, unele extrem de pesimiste în care nici măcar un individ nu ar supravieţui, altele puţin mai optimiste în care ar supravieţui 2-3 oameni pentru a duce specia umană mai departe.

2012 movie

Intuind interesul dumneavoastră pentru astfel de filme voi încerca să fac o listă cu zece producţii cinematografice mai reuşite.

10. The Road (2009)

Nu este un film menit să facă încasări mari. Se bazează pe un scenariu post-apocaliptic în care un tată şi un fiu supravieţuiesc unui cataclism neştiut şi sunt nevoiţi să meargă în cautarea hranei, tot mai puţină, ferindu-se de oamenii organizaţi în grupuri ce  practică canibalismul.

9.Dawn of the Dead (2004)

Este un film horror în care omenirea este infestată cu un virus ce îi trasformă pe cei atinşi de el în monştrii. Cei care reuşesc să se ferească trebuie să lupte cu aceştia pentru a supravieţui. E ceva asemănător cu Resident Evil.

8.The Day the Earth Stood Still (2008)

Este un film care îi va bucura pe ecologişti în care omenirea, datorită neîngrijirii mediului înconjurător, este pe cale de a fi distrusă de nişte „apărători ai galaxiei”.

7.Children of Men (2006)

În acest film, şfârşitul lumii ar veni ca urmare a imposibilităţii omenirii de a se reproduce.

6.Knowing (2009)

Un film în care joacă Nicholas Cage.

5.Armageddon (1998)

Este unul dintre cele mai apreciate filme despre sfârşitul lumii. Omenirea se confruntă cu o problemă pe care trebuie să o rezolve contra-cronometru. Un asteroid de mărimea statului Texas se îndreaptă către Pământ şi trebuie găsită o soluţie pentru ca acesta să nu lovească Terra.

4.Deep Impact (1998)

Este un film asemănător celui precedent însă, în opinia mea, cu o încărcătura emoţională mult mai mare. Pământul urmează să fie lovit de o cometă descoperită de un tânăr de numai 14 ani.

3.The Day After Tomorrow (2004)

Pământul este lovit brusc şi neaşteptat de o nouă eră glaciară şi omenirea trebuie să găsească rapid o soluţie pentru a se salva. Pentru unii poate părea un scenariu absurd având în vedere că tot mai des se vorbeşte de ritmul crescut al încălzirii globale.

2. 2012 (2009)

Este un film făcut cu intenţia de a specula la maxim aşa zisa profeţie mayaşă legată de anul 2012. Datorită unor explozii solare foarte puternice, scoarţa terestră este distrusă dând naştere unor reacţii în lanţ care ar putea duce la extincţia omenirii dacă această nu găseşte rapid o soluţie.

1.Independence Day (1996)

Este unul dintre cele mai mari succese de box office din istoria cinematografiei. Rasa umană este atacată de extratereştrii şi este pusă brusc în situaţia de a lupta împotriva unor inamici pe care nu îi cunoaşte şi de a căror existenţă nu ştia până atunci.

Sursă foto:  IMDb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________