21 January 2018

Zece avantaje ale calatoriei cu trenul__________________________________________________________________________________

Daca vrei sa ajungi undeva in siguranta, atunci ar fi bine sa alegi trenul. Fata de masina, in tren te poti simti mult mai in siguranta acolo. Calatoria cu acest mijloc de transport, poate avea atat avantaje cat si dezavantaje. Pot afirma ca numarul avantajelor este mult mai mare decat cel al dezavantajelor. As putea da exemplus i de cateva dezavantaje cum ar fi: intarzierea, coada de la casa de bilete, frigul din salile de asteptare. Am realizat un top zece al avantajelor calatoriei cu trenul.

 

1.Alegerea libera

Poti alege singur cu ce fel de tren vrei sa calatoresti. Personalul sau Reggio. Care este diferenta? Personalul opreste in toate statiile, iar trenul Regio (R) opreste doar in anumite statii. Diferenta dintre cele doua o constituie pretul biletului, la trenul personal fiind mult mai ieftin decat la reggio.

descărcare

2.Bilete online

Mai nou, poti cumpara bilete de tren online. Avantajul este acela ca poti evita cozile imense de la casele de bilete. In plus, daca iti achizitionezi biletul online, poti avea parte si de o reducere de 15%.

3.Mersul trenurilor online

Pe langa faptul ca iti poti achizitiona biletul online, te poti uita de mersul trenurilor si online. Pe cfr.ro gasesti toate informatiile de care ai nevoie, vizualizezi distanta pe care esti nevoit sa o parcurgi, vezi pretul biletului, etc. Daca nu esti obisnuit cu internetul, poti suna pur si simplu la gara, si vei primi informatiile telefonic.

images

4.Poti trimite bagaje

In schimbul unei sume de bani, poti trimite un pachet cuiva drag. Tot ce trebuie sa faci, este sa vorbesti cu controlorul de serviciu si ii spui numele persoanei careia vrei sa i trimiti pachetul si tot ce trebuie sa faca persoana respectiva este sa mearga la gara si sa astepte  trenul respectiv.

5.Curse in strainatate

Daca iti este teama de avion sau de autobuz, poti alege sa calatoresti cu trenul si in strainatate. Iti achizitionezi biletul din timp si vii in gara cu cateva minute mai devreme. In aceste trenuri, ai parte de tot confortul necesar, ai chiar si un pat, in care sa te simti confortabil.

descărcare (2)

6.Reducere pentru studenti si pensionari

Daca esti student sau pensionar poti beneficia de reducere de 50% la trenul personal (cu carnetul de elev, legitimatie de calatorie sau cupoane de pensie) si 30% la trenul Reggio cu legitimatia de student.

7.Anuntarea trenurilor

De fiecare data cand un tren trebuie sa soseasca sau cand trebuie sa plece acesta este anuntat sau este afisat pe panourile din fata garii. Totodata este afisata si linia de la care pleaca fiecare tren. Daca nu esti insa lamurit, poti merge la casa de bilete sa ceri informatii in plus.

images (1)

8.Calatorii cu grupuri

Daca ai un grup mare si vrei sa calatoresti cu trenul, ai facut alegerea perfecta. Daca alegi sa calatoresti cu prietenii, primesti si o reducere de 28%. Asadar, fie ca mergi la mare sau la munte, calatoria cu trenul esten alegerea potrivita.

9.Preturile accesibile

Cel mai ieftin bilet, este biletul la tren. Poti avea parte si de reducere. Este cu mult mai ieftin decat pretul unui bilet la autobuz sau masina. Asadar, daca esti o persoana economa, cu trenul poti face alegerea potrivita.

descărcare (1)

10.Compartimente

Daca vrei sa ai parte de un spatiu doar pentru tine si prietenii tai, poti alege, vagoanele cuseta. Un astfel de compartiment include 6 locuri, si il poti avea doar pentru tine si prietenii tai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

 1. Atata timp cat calatoria nu dureaza mai mult de 3-4 ore e placut…dar daca e o calatorie foarte lunga deja devine obositor si enervant.

 2. Nu ai vorbit si despre dejavantaje:
  1) mizerie
  2) galagie, nesimtire
  3) intarzaierile care apar datorita furturilor de elemente de pe calea ferata

 3. Da trofo ai si tu dreptate…dar in orice lucru bun exista si dezavantaje…nu numai avantaje 🙂

 4. Daca dureaza putin, poate fi si placut. Poate fi si neplacut. Dar in alte tari, de exeplu Italia, mie mi-a placut foarte mult

 5. Ca avantaje ar fi ca stai linistit pe scaunul tau si dormi. Ori ca mergi cu masina, ori ca mergi cu trenul ca timp ajungi cam la fel, bineinteles daca optezi pentru un tren mai bun. Si ar mai fi, si economia la motorina, dar asta depinde de masina.
  Ca dezavantaje sunt multe, printre care amintim: mizeria, intarzieri, conditii de confort, uneori prea frig, alteori lesini de cald, bagajul trebuie sa fie corespunzator cat poti sa duci.

 6. Imi place sa calatoresc cu trenul, o fac destul de frecvent. Este okey atat timp cat trebuie sa stai in tren maximum 3-4 ore si ai rezista si mai mult daca s-ar face niste imbunatatiri de genul sa existe in tren si un bar de unde sa iti poti cumpara una alta daca cumva ramai fara apa sau se incalzeste prea tare sau vrei sa bei un suc….si de ce nu, scaunele orientate in acelasi sens si undeva agatata sus un televizor pentru a alunga plictiseala calatorilor.