21 January 2018

Zece cauze care au dus la necalificarea echipei Oltchim în finala Champions League__________________________________________________________________________________

Nu scriu acest articol în ideea de a critica echipa Oltchim pentru eşecul de joi ci ţin neapărat să le felicit pentru modul cum au luptat şi pentru acele sclipiri din joc în care pur şi simplu le ascundeau mingea adversarelor, chiar şi nouă spectatorilor, care după 5-6 secunde de căutat mingea, o vedeam în poartă.

Acest moment de magie l-am aşteptat de foarte mult timp cu toţii. Că nu a fost încununat cu o calificare e altă problemă. Nu văd nimic rău în a încerca să găsim zece posibile cauze pentru acest insucces. Ştiu. În România sunt 20 de milioane de antrenori şi specialişti în orice. Îmi asum critica, însă merg mai departe în demersul meu.

Oltchim

1.Instabilitate financiară la club

Auzim mereu acest discurs mai ales atunci când se vorbeşte de echipele de fotbal şi deja ni se pare o banalitate. Dar având această problemă e ca şi cum ai încerca să câştigi o cursă apăsând pe acceleraţie doar pe jumătate. Jucătoarele pentru a putea da maxim trebuie să aibă linişte pentru a se concentra doar pe meciuri. Şi nu mă refer aici doar la liniştea din timpul meciului ci mai ales la cea din afara lui.

2.Cristina Neagu accidentată

Oltchim Rm Valcea - Rulmentul Brasov

Neagu era o jucătoare foarte importantă, probabil cea mai importantă, pentru că atunci când echipa avea momente de cădere ea reuşea să o scoată din această stare.

3.Turul s-a jucat la Bucureşti

Faptul că turul nu s-a jucat la Vâlcea mi se pare un mare handicap. Nu e atât de important numărul spectatorilor cât susţinerea lor. În sala Traian cel mai probabil atunci când echipa a fost condusă cu 5-6 goluri, publicul ar fi încurajat-o , lucru care, din faţa televizorului cel puţin, nu mi s-a părut că s-a întâmplat la Bucureşti.

4.Jucătoarele au semnat cu alte echipe

Foarte multe jucătoare semnaseră deja cu alte echipe şi nu orice jucătoare ci chiar dintre titulare. Acum nu ştiu ce concentrare mai puteau avea.

5.Nu au profitat de superioritatea numerică

Vechea problemă a echipelor româneşti nu a încetat să apară nici după o infuzie de jucătoare străine. Atunci când suntem în superioritate numerică nu prea reuşim să marcăm însă atunci când suntem în inferioritate, încasăm goluri.

6.Katarina Bulatovici nu s-a ridicat la aşteptările noastre

Ştiu că nu e în regulă să ataci doar o jucătoare atunci când echipa pierde însă Katarina Bulatovici nu e orice jucătoare. A fost adusă la Vâlcea pe un salariu de 17 000 de euro pe lună tocmai pentru a fi motorul acestei echipe. Nu a fost adusă pentru a câştiga campionatul României ci pentru a juca finala Champions League. Să nu mai vorbim de faptul că se bănuia că ar fi în tratative chiar cu Gyor.

7.Arbitraj prost în tur

Probabil că aţi văzut meciul de la Bucureşti. Ei bine, acuzele comentatorilor  referitoare la prestaţia arbitrilor, au fost pe alocuri exagerate, dar nu putem nega că pe undeva au avut dreptate.

8.Start pierdut

Prima repriză din tur am văzut cu toţii cum a decurs. Probabil că dacă ar fi intrat mai bine în meci, acum vorbeam de jucarea finalei, dar totul e relativ. O victorie la Bucureşti nu garanta că meciul din Ungaria ar fi decurs exact ca joi. Poate că echipele intrau cu altă concetrare. Gyor-ul probabil ar fi fost mai ofensivă iar Oltchim-ul mai defensivă.

9.Antrenor nou

Şi aici s-ar putea să ne hazardăm. Dar poate faptul că acesta nu a mai lucrat cu multe dintre jucătoare înainte să vină la echipă poate fi un minus sau nu.

10.Presiune suplimentară

O presiune suplimentară pe jucătoare, în special pe cele mai vechi, a fost faptul că într-un eventual eşec existenţa echipei ar fi dost pusă sub semnul întrebării. Se vorbea adesea că dacă nu vor câştiga trofeul nu se vor mai putea finanţa şi astfel echipa s-ar desfiinţa.

Sursa foto: paginademedia.ro, rfi.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________