21 January 2018

Zece filme cu Tom Hardy__________________________________________________________________________________

Tom Hardy este unul dintre actorii tineri aflaţi pe val chiar dacă anul acesta nu va mai apărea, cel mai probabil, pe marele ecran cu vreun film nou, însă anul viitor ne va întâmpina cu cel puţin trei filme: Everest, Mad Max:Fury Road şi The Long Red Road, iar în ultimii trei ani ne-a încântat cu filme precum Inception (2010), Warrior (2011) sau The Dark Knight Rises (2012).

Actorul născut în Lodra este unul dintre sex simbolurile de la Holywood, trezind din ce în ce mai mult interes în rândul persoanelor de sex feminin. Pe mine personal m-a convins că e un actor enorm cu rolul din Warrior. Dar nu doar în acest film a făcut un rol mare, aşa că mi-am propus să enumăr zece filme bune în care a jucat, cu roluri mai mici sau mai mari, reuşite sau mai puţin reuşite.

Tom Hardy

10. Punctul pe „I” (2003)

Este o dramă romantică în regia lui Matthew Parkhill în care mai joacă Gael Garcia Bernal.

9.Lawless (2012)

Acest film a trezit un interes enorm înainte de a apărea din două motive: piaţa era în aşteptarea unui western mare, iar Tom Hardy venea după un rol formidabil făcut în Warrior. Într-un final, actorul a făcut un rol bun, însă nu am văzut western-ul pe care îl aşteptam chiar dacă nu îţi pierzi vremea cu el.

8.Band of Brothers (2001) – serial TV

Este poate cel mai bine cotat serial în care a jucat Tom Hardy însă acesta nu bifează decât două episoade, probabil datorită faptului că era la început de carieră şi nu avea cartea de vizită de acum.

7.Stuart: A Life Backwards (2007)

Pentru rolul din acest film, Tom Hardy a fost nominalizat la premiile BAFTA 2008 pentru cel mai bun actor în rol principal.

6.The Virgin Queen (2005) – serial TV

Este un serial biografic despre Elisabeta I în care Tom Hardy joacă rolul lui Robert Dudley.

5.Oliver Twist (2007) – serial TV

În ecranizarea romanului lui Charles Dickens, Tom Hardy joacă rolul lui Bill Sikes, încă un rol negativ de care acesta se achită cu brio.

4.Inception (2010)

E un film inovator şi probabil cel care l-a convins pe Cristopher Nolan să îl distribuie pe Tom Hardy în The Dark Knight Rises.

3.Black Hawk Down (2001)

Este filmul în care îşi face debutul ca actor Tom Hardy. Black Hawk Down e regizat de Ridley Scott şi are două Oscaruri şi două nominalizări. A primit Oscarul pentru montaj şi sunet, iar nominalizările au fost pentru imagine şi pentru cel mai bun regizor.

2. The Dark Knight Rises (2012)

E un film în care Tom Hardy joacă un rol important însă faţa acestuia nu se vede deloc deoarece îl interpretează pe Bane, personajul central negativ care poartă tot timpul o mască. Vorbind doar de film, cred că e puţin sub nivelul celui precedent în care am avut ocazia să îl vedem pentru ultima oară pe Heath Ledger. În film, Hardy joacă alături de Anne Hathaway, Christian Bale, Liam Neeson, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Joseph Gordon-Levitt şi Gary Oldman. Toţi aceştia fiind „dirijaţi” de Cristopher Nolan.

1.Warrior (2011)

E un film pe care eu îl plasez în categoria „obligatoriu de văzut”, Tom Hardy făcând probabil cel mai bun rol din cariera sa de până acum. Să sperăm că va depăşi prestaţia asta în viitoarele filme.

Sursa foto: aici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________