17 December 2017

Zece filme horror__________________________________________________________________________________

Chiar dacă nu sunt foarte bine primite de criticii de film şi nu câştigă premii de primă clasă, filmele horror au publicul lor. Nu pot spune că sunt unul dintre cei care preferă acest gen, însă de-a lungul timpului am urmărit câteva. Au avut o perioadă, în jurul anului 2004, când producătorii de film se băteau pe astfel de filme. Treptat, interesul pentru ele a scăzut, însă de anul acesta observăm că încep să reapară pe marile ecrane.

blestemul 2

Personal, nu îmi plac acele filme care mizează foarte mult pe sânge, întuneric sau personaje hidoase. Până la urmă tot povestea mă interesează şi dacă nu au la bază un scenariu cât de cât ok, atunci nu au nimic.

Nu cred că sunt în măsură să fac un top 10 cu cele mai bune filme horror, însă pot face o listă cu zece filme care mi-au plăcut.

10. Final Destination I (2000)

Este primul film dintr-o serie cu mare succes la public. Ideea e simplă: un grup de studenţi ce urmează să se urce în avion pentru a pleca în Franţa, sunt impiedicaţi de unul dintre ei care are o premoniţie – aceea că avionul va exploda la decolare. Avionul explodează, iar în zilele următoare cei care trebuiau să se urce în avion şi nu au făcut-o vor muri pe rând pentru că… nu poţi păcăli moartea.


9. Camera 1408 (2007)

Filmul este adaptat după o nuvelă scrisă de Stephen King. John Cusack joacă rolul lui Mike Enslin, un renumit romancier de horror-uri.


8.The Uninvited (2009)

Este un film în care joacă Emily Browning. Fanii genului horror au mai văzut-o, probabil, în Ghost Ship (2002). Cu un final total neaşteptat, putem spune că este şi un film psihologic.


7. Dawn of the Dead (2004)

Omenirea se confruntă cu un virus letal pe care nu îl cunosc şi care odată intrat în corpul uman, se răspândeşte instant şi îl transformă pe cel infectat într-un monstru. Cei care nu se infectează sunt nevoiţi să se lupte pentru supravieţuire cu cei infectaţi.


6. Drag Me to Hell (2009)

Este un film în care un agent de credite se vede nevoit să se lupte cu un blestem pentru a nu ajunge in iad.


5.Ju On: The Grudge 2 (2003)

E un film ciudat şi totodată unul capabil să stârnească frica. Scenariul e cam subţire dar are alte elemente cu care completează.


4.The Exorcism of Emily Rose (2005)

Este un film ce se bazează pe întâmplări adevărate.


3. Gothika (2003)

Este un film care îi reuneşte pe Halle Berry, Penelope Cruy şi Robert Downey Jr. Halle Berry joacă rolul unui psiholog criminalist foarte respectat, iar Penelope Cruz pe cel al unei pagine periculoase cu severe probleme mintale.


2. Final Destination II (2003)

Este oarecum asemănător cu celelalte filme din serie, însă părerea mea e că e cel mai bun dintre toate. Cea care are premoniţia că va muri într-un accident e Kimberly care prevesteşte moarte ei şi a celor din jur într-un accident pe şosea. Reuşeşte să salveze o parte din cei implicaţi în accident însă nu pentru mult timp.


1.The Exorcist (1973)

Este cel mai premiat film deţinând 2 premii Oscar şi opt nominalizări.Mai deţine 4 Globuri de Aur şi trei nominalizări.


Sursa foto: mexat.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________