23 February 2018

Zece jocuri cu carti de joc__________________________________________________________________________________

Fie ca e o zi ploioasa, fie ca esti la o petrecere, poti invinge monotonia jucand alaturi de prietenii tai jocuri pentru care poti folosi un pachet de carti de joc. Aceste jocuri nu se demodeaza niciodata, din contra, apar din ce in ce mai multe astfel de jocuri. Uneori prin intermediul acestora, copii pot invata sa numere, sau fetele cred in faptul ca acestea iti pot arata marea iubire. Am realizat un top zece al celor mai indragite jocuri cu carti de joc, pe care cu siguranta le-ai jucat, sau daca nu, poti incerca.

1.Macao

Nu te plictisesti niciodata jucand acest joc, este simplu si foarte rapid de invatat. Se impart 5 carti fiecarui jucator, dupa care se pune prima carte din pachet in centrul mesei. Scopul este acela ca tu sa ramai fara nici o carte si sa ii pui pe ceilalti jucatori sa traga cat mai multe carti din pachet, adica sa umfle.

images (1)

2.Razboi

De obicei acest joc se joaca in doua persoane, insa nu este exclus ca la acesta sa participe mai multi jucatori. Care este scopul? Ei bine, cartea mai mare, ia toate cartile. Spre deosebire de „Macao”, la acest joc concurentul castigator este cel care are cele mai multe carti in mana, dar si puncte.

3.Tabinet

Tot ce trebuie sa stii la acest joc este putina matematica. Se impart carti fiecarui jucator, la inceput cate 6 dupa care cate 4. Se pun 4 carti la masa. Tu trebuie sa aduni cifrele cartilor de la masa, fie ca aduni 2, fie ca aduni 3 sau 4. Cu ajutorul cartilor din mana, poti lua din cele de jos.

descărcare

4.Roata iubirii

Cand eram mici cu totii cred ca am jucat acest minunat joc. Eram naivi si credeam ca ceea ce spun cartile ni se potriveste. Asezi cartile in forma de roata, dupa care persoana din dreapta ta iti spune numele unei fete sau numele unui baiat. Tu extragi cartea din roata si daca iti pica inima rosie=te iubeste, inima neagra=te place, trefla=nu te place, romb=e dragut/a.

5.Trombon

Trombon sau jocul mincinosilor? Se impart toate cartile concurentilor, ulterior urmand ca fiecare concurent sa dea cartile pe masa, pe spate. Nu pot fi decat 4 carti cu aceiasi cifra, adica o pereche. De exemplu, dau la masa trei de 2, celalat ar trebui sa dea aceiasi carte insa daca sunt 10  concurenti, cum pot da 10 aceiasi carte avand in vedere ca sunt doar 4? Aici cel care crede ca unul din jucatori minte, zice trombon. Daca a dat cartea bune, cel care a zis trombon ia toate cartile, iar daca nu a dat cartea buna, cel care a mintit le ia.

images

6.Popa prostu’

Este un joc, in care tot ce trebuie sa faci este sa-ti construiesti propria pereche cu carti care circula de la un jucator la altul. Cand perechea este deja formata, dai cartile pe masa si strigi: „Popa prostu'”. Ultimul care ramane cu cartile in mana e „Popa prostu'”.

7.Chems

Poti juca pe perechi sau pe cont propriu. Intersenat este insa sa joci pe perechi, deoarece iti poti pune un semn cu persoana respectiva si dupa indeplinirea scopului (acela de a face pereche de 4 carti) coechipierul sa zica Chems!

descărcare (1)

8.Urmatoarea carte

Fiecare jucator isi alege 4 carti care sa aiba aceiasi cifra. Dupa aceasta cartile se amesteca, si o persoana spune: Urmatoarea carte sa faca un lucru (depinde ce porunci vreti sa puneti). Fiecare jucator isi stie cartea si daca prima carte din pachet este a lui el indeplineste porunca.

descărcare (3)

9.Bricheta

Jocul din care nu stii daca iesi teafar. De ce? Pentru ca toata lumea o sa se repeada la bricheta. Este foarte distractiv jocul mai ales daca ai o gasca numeroasa.

10.Poker

A devenit faimos in randul pariurilor. Se poate juca si online. Insa daca doresti sa fie un joc amuzant il poti practica fara bani, doar pentru amuzament impreuna cu prietenii tai.

descărcare (2)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Cred ca ai uitat de septica.Este foarte popular la noi

  2. Rentz 😀 Whist 😀