17 December 2017

Zece locuri de vizitat în Italia__________________________________________________________________________________

Iniţial am vrut să fac un top cu zece locuri de vizitat în Italia însă mi-am dat seama că poţi face lejer o lista cu douăzeci de obiective turistice importante numai din oraşe precum Roma sau Florenţa şi atunci ar fi nedrept să mă rezum doar la zece aşa că am scris despre ce putem vedea în capitala acestei ţări într-un articol separat pe care îl puteţi citi aici.

Aşadar, vom scoate din calcul Roma şi ne vom orienta spre celelate oraşe ale Italiei având totodată regretul că, trebuind să ne limităm doar la zece obiective turistice, vom omite foarte multe locuri ce ar trebui trecute in intinerariul dumneavoastră într-o eventuală excursie.

italy-siena

10. Parco Nazionale del Gran Paradiso

Este o fostă rezervaţie regală de vânătoare înfiinţată în 1856 ce a fost declarată parc naţional în 1923. Aici puteţi vedea cel mai mare vârf al Italiei ce are o înălţime de 4,061, singurul ce depăşeşte 4.000 de metrii. Parcul se întinde  pe 70.000 de hectare în regiunea Piemont şi pe Valle d`Aosta.

9. Canal Grande

Dacă spui Veneţia atunci spui gondole şi dacă spui gondole, atunci spui, inevitabil Canal Grande. Acesta este principala arteră acvatică ce străbate  centrul vechii Veneţii.

8.Portofino

Dacă dispuneţi de ceva bani, vă recomand portul din Portofino, unul dintre cele mai frumoase sate ale Italiei devenit una dintre cele mai scumpe şi exclusiviste staţiuni. Aici se găseşte şi Biserica San Giorgio unde se găsesc moaştele Sfântului Gheorghe, fiind aşadar şi un loc de pelerinaj.

7.Galeria degli Uffizi

V-aţi fi imaginat că există un loc unde toate numele importante ale artei italiene să se afle la un loc !? Ei bine, da, acest loc se numeşte Galleria degli Uffizi cum le place italienilor să îi spună. Pe lângă numele italiene, aici veţi găsi şi  artişi din alte ţări. O să revin cu articol despre operele din acest muzeu.

6. Catedrala din Siena

Nu este una foarte cunoscută dar mie îmi place foarte mult aspectul ei şi modul cum e amplasată faţă de celelate clădiri din jurul ei.

5.Basilica di San Marco

Este cea mai importantă şi cea mai veche biserică din Veneţia adăpostind aproape 1000 de ani mormântul Sfântului Marcu. Este foarte cunoscută pentru bogăţia ornamentală de care dispune.

4.Turnul din Pisa

turnul din pisa

Nu cred că există om de pe planeta asta care să nu fi auzit de turnul înclinat din Pisa.

3.Giulgiul din Torino

După succesul lui Dan Brown cu al său roman „Codul lui Da Vinci”, giulgiul din Torino a devenit subiectul multor cărţi menite a atinge succesul codului. Ce este Giulgiu din Torino !? Este o pânză de in pe care se află imprimată imaginea unui corp de om ce prezintă semne de agresiune fizică ceea ce i-a făcut pe mulţi să creadă că e pânza în care a fost înfăşurat Iisus după ce a fost răstignit. Pânza o puteţi vedea la capela regală a Catedralei Sfântul Ion Botezătorul din Torino.

2. Catedrala din Milano

Oraşul Milano se poate lăuda cu una dintre cele mai faimoase catedrale din Italia şi poate cea mai importantă dacă luam în calcul faptul că Basilica di San Pietro se află în Vatican şi nu în Roma. Singura care se poate compara cu aceasta e Domul din Florenţa.

1.Piazza del Duomo

domul din florenta

Florenţa este unul dintre cele mai importante oraşe ale Italiei având o istorie impresionantă dând „naştere” foarte multor artişti. Pentru a simţi pe pielea ta aceste lucruri, trebuie să vizitezi neapărat Piazza del Duomo. Aici se află domul, cea de-a patra construcţie religioasă ca mărime a Europei, catedrala şi clopotniţa.

Sursa foto: firenze-tourism.com, jurnalul.ro, destination360.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. O tara superba, merita vizitata 🙂