17 December 2017

Zece locuri de vizitat în Japonia__________________________________________________________________________________

Arhitectura Japoniei m-a fascinat tot timpul şi mereu am încercat să  înţeleg îngemănarea dintre avantgardism şi tradiţionalism. Aproape oriunde te-ai regăsi pe teritoriu nipon, e foarte greu să nu dai de un zgârie nor sau de o clădire veche, tradiţională. E de asemenea interesant faptul că deşi vorbim de o ţară care se confruntă aproape zilnic cu câte un cutremur şi în mod normal ar trebui să construiască pe orizontală, se construieşte în continuare pe verticală.

Astăzi voi face o listă cu zece clădiri de vizitat în Japonia, luând în calcul, nu doar arhitectura ci şi istoria acestora, urmând ca data viitoare să vă fac cunoscute şi cele mai apreciate peisaje ale acestei ţări.

10. Castelul Nagoya-jo

A fost construit de Tokugawa Ieyasu pentru fiul său, Yoshinao, în 1612.  În cel de-al Doilea Război Mondial a fost distrus şi reconstruit în 1959.

9.Templul Yama-dera

Este cunoscut şi pentru cele 1.100 de trepte din piatră ce duc prin pădure la sanctuarul interior al templului.

8. Pavilionul de Aur de la Templul Kinkaku-ji

Din păcate, chiar dacă este considerat unul dintre cele mai faimoase repere japoneze, cel care va dori să îl viziteze nu va găsi decât o copie.

7. Templu Byodo-in

Clădirea a fost construită de Fujiwara-no-Michinaga, cel mai puternic prim-ministru din perioada Heian pentru a locui în ea, dar în 1502 a fost transformată în templu.

6.Templul Zenko-ji

Este vizitat anual de aproximativ opt milioane de pelegrini. Pentru a ajunge la el trebuie să parcurgi o stradă numită Chuo-dori din Gara Nagano.

5.Castelul Hikone-jo

Este un castel din secolul al XVII-lea situat pe malul estic al lacului Biwa-ko cu o suprafaţă de 674 km pătraţi fiind cel mai mare şi mai vesit din Japonia.

4. Castelul Matsumoto-jo

Poreclit Karasu-jo (Castelul Ciorii), poate şi pentru a veni în contrast cu cel supranumit Castelul Egretei Albe, este unul dintre cele mai frumoase vestigii ce a supravieţuit în Japonia.

3.Templul Tosho-gu

Este ridicat în memoria shogunului Tokugawa Iezasu care a murit în 1616. La ridicarea lui au participat aproximativ 15.000 de meşteri. Se estimează că dacă s-ar ridica în zilele noastre costul ar fi de câteva sute de milioane de dolari americani.

2.Castelul Kumamoto-jo

Plătit şi conceput de lordul feudal Kato Kiyomasa, a fost terminat în 1607, iar în prezent este unul dintre cele mai importante două obiective turistice ale oraşului Kumamoto, aşezat în inima insulei Kyushu, fiind una dintre cele mai reuşite fortificaţii de acest fel din Japonia. Zidurile sale formează un perimetru de aproximativ 13 km, cuprinzând 49 de turnuri.

1.Castelul Egretei Albe

Numele real al castelului este Himeji-jo dar mai este cunoscut şi ca Hakuro-jo (Castelul Egretei Albe) şi a fost construit în 1581 de nobilii războinici locali, fiind restaurat şi modernizat prin 1600 de Ikeda Terumasa, ginerele shogunului Tokugawa Ieyasu. Este şi cel mai frumos şi impunător din galeria castelelor autentice ale samurailor, care s-a păstrat până în prezent.

Vestigiul este înconjurat de fortificaţii din zid şi cuprinde mai multe yogura (depozite de săgeţi) şi turnuri de veghe fiind completat cu deschizături în ziduri pentru aruncarea săgeţilor şi folosirea armelor de foc. Nu ştiu dacă datorită faptului că e o fortăreaţă remarcabilă sau din alt motiv, dar până astăzi nu a fost atacată, astfel că nu se cunoaşte eficienţa ei decât din teorie.

Sursa foto: wikipedia, gailinsensei.blogspot.com, anniebees.com, tripadvisor.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________