17 December 2017

Zece lucruri despre Argentina şi despre argentinieni__________________________________________________________________________________

Argentina este una dintre cele mai fascinante ţări din America Latină, lăudându-se cu cele mai mari râuri din lume în bazinul Parana, cu unele dintre cele mai înalte vârfuri muntoase, printre care Aconcagua şi o zonă deşertică, străbătută de o mulţime de canioane.

steag argentina

Mai jos veţi găsi doar zece lucruri despre Argentina şi despre argentinieni

10.Geografia

Cu o suprafaţă de de aproape 2,8 kilometri pătraţi, Argentina este a opta ţară din lume ca mărime, întinzându-se pe mai mult de trei mii şase sute de kilometri, de la regiunea subtropicală până la cea subantartică.

9. Religia

Argentina este o ţară predominat romano-catolică ce dă în acest moment noul papă. Pe lângă creştinism, Argentina are una dintre cele mai numeroase comunităţi evreieşti din lume din afara Israelului.

8.Che Guevara

Mulţi îl ştiu ca pe un faimos lider comunist cubanez însă puţini ştiu că acesta s-a născut în Argentina pe 14 iunie 1928 în oraşul Rosario, provincia Santa Fe, într-o famile prosperă cu cinci copii, el fiind cel mai mare.

7. Standardul de viaţă al argentinienilor

Chiar dacă în trecut Argentina a fost una dintre cele mai bogate ţări din America de Sud,  criza economică din 2001-2002 a aruncat ţara într-o perioadă nefastă, nemaintâlnită de la Marea Criză Economică din anii 1929-1933. Conform unui studiu efectuat la sfârşitul deceniului trecut, 30 % dintre argentinieni trăiesc în sărăcie, iar aproape o treime dintre aceştia sunt consideraţi nevoiaşi.

6.Evita Peron

A fost a doua soţie a lui preşedintelui argentinian Juan Peron devenind astfel prima doamnă a Argentinei în perioada 1946-1952.

5.Bucătăria

Bucătăria argentiniană are multe feluri de mâncare astfel încât mi-e imposibil să le enumăr pe toate într-o singură frază. Aşadar le voi aminti doar pe cele care mi se par mai „ieşite din comun.”

Puchero este o tocană cu carne de vită fiartă, şuncă sărată, cartofi şi legume. Carbonada are cam aceleaşi incrediente, dar conţine în plus ştiuleţi de porumb, stafide şi alte ingrediente specifice diferitelor zone. Pastel de papa este un fel de plăcintă din carne tocată cu piure de cartofi. Empanada este o plăcintă dintr-un alua pufos cu diferite umpluturi, printre care carnea de vită tocată, măsline, stafide etc.

4.Diego Maradona şi Messi

Argentina este ţara care ne-a dat cel mai iubit fotbalist din trecut – Diego Maradona-, dar şi pe cel mai iubit fotbalist din prezent- Messi.

3.Gaucho

Sau călăreţul legendar al pampasului şi al ţinuturilor îndepărtate este un simbol pentru generozitatea, politeţea şi independenţa sa, nelipsind din nici un festival popular argentinian.

2.Echipa naţională de fotbal

Echipa naţională de fotbal a Argentinei este una dintre cele mai titrate naţionale fiind de două ori campionă şi de două ori vicecampionă mondială.

1. Tangoul

tango

Poate că multora le vine greu să creadă însă tangoul îşi are originea în clasele de jos ale societăţii. Chiar dacă în prezent este văzut ca pe un dans al înaltei societăţi, acesta provine din bordelurile şi sălile de dans din arrabales (mahalale cu reputaţie proastă).

După descoperirea americilor, acestea au fost populate în special de imigranţi de sex masculin creând un oarecare dezechilibru între sexe, cel puţin în cartierele mai sărace. Bărbaţii dansau unii cu alţii pentru a reuşi să impresioneze puţinele femei existente în comunităţile lor.

Sursă foto: coinedblog.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Ador Argentina 😀