21 January 2018

Zece lucruri despre Italia__________________________________________________________________________________

Italia este una dintre ţările pe care orice turist ar vrea să o viziteze, fie că e pasionat de artă, de arhitectură, istorie sau pur şi simplu de automobile sau fotbal. În Italia poţi vedea unele dintre cele mai frumoase catedrale, cele mai frumoase fântâni, cele mai frumoase peisaje şi lista poate continua. Anual milioane de ochi sunt aţintiţi către festivalul de film de la Veneţia.

Cu siguranţă Italia e cunoscută în lume prin foarte multe lucruri, dar astăzi mă voi limita la zece dintre ele pe care le voi aminti mai jos.

italia

10.Cinematografia

Filmul in Italia are rădăcini vechi. Primul studiou de film a fost construit în 1905 în Torino, iar primul lungmetraj a apărut în 1914 şi se numea „Cabiria”. Această ţară a dat filmului chiar şi un subgen numit spaghetti western al cărui părinte pare a fi Sergio Leone, regizorul unor filme precum: „Once Upon A Time In America” sau „The Good, The Bad And The Ugly”. Dintre ceilalţi regizori italieni îi putem aminti pe Federico Fellini, Luchino Visconti sau Bernardo Bertolucci.

Italia se poate lăuda cu cel mai vechi festival de film şi totodată unul dintre cele mai importante, aflat în primele trei ca importanţă, alături de festivalurile de la Cannes şi Berlin. Probabil v-aţi dat seama că făceam referire la festivalul de la Veneţia, înfiinţat în 1932.

9.Moda

Italia se poate lăuda cu foarte multe prezentări de modă de primă categorie dar şi cu numeroase case de modă devenite branduri internaţionale – Dolce & Gabbana e doar un exemplu.

8.Trulli

trulli

Misterioasele case trulli din Puglia atrag şi acum interesul turiştilor intrigaţi de forma conică a acoperişurilor ce nu mai e întâlnită nicăieri în Europa. Ajungând aici veţi avea impresia că aţi ajuns undeva în Orientul Mijlociu.

7.O ţară a festivalurilor

Italienilor le place să sărbătorească. Ne putem da seama după numărul festivalurilor şi după notorietatea lor. Cel mai cunoscut festival e carnavalul de la Veneţia. Un alt festival foarte popular în Italia este Palio care are loc de două ori pe an în Siena şi care culminează cu o cursă de cai prin Campo, piaţa centrală a oraşului.

6. Ţară a contrastelor

Făcând un tur al Italiei veţi observa cu siguranţă că nordul ţării este mult mai dezvoltat decât sudul. Ca să vă daţi seama de acest lucru e suficient să vizitaţi cele mai importante oraşe din nord – Milano sau Torino – şi din sud – Napoli de exemplu.

5.Fotbalul

În Italia, fotbalul e ridicat la rang de cinste. Italienii au performanţe atât la nivel de naţională cât şi la nivel de cluburi. Naţionala e de patru ori campionă mondială şi odată campioană europeană şi a mai ajuns de trei ori în ultima fază a unui turneu final. A.C. Milan e cel mai titrat club de fotbal din lume având cele mai multe trofee internaţionale câştigate, depăşind chiar şi pe Real Madrid la acest capitol.

4.Industria automobilelor

Lamborghini Gallardo Spyder Facelift

Italia fabrică în general automobile de lux -Ferrari, Lamborghini, Maserati- dar şi pentru clasa medie – Opel.

3.Bucătări italiană

În general, bucătăria italiană e una dintre cele mai sănătoase deoarece se bazează foarte mult pe ingrediente precum peşte, fructe şi legume dar şi lactate. Italia se poate lăuda cu una dintre cele mai rapide mâncăruri – pizza, şi cel mai apreciat desert – îngheţata. De asemenea se mai poate lăuda cu şunca de Parma, parmezanul, mozzarella sau pesto alla Genovese – un amestec de ulei, busuioc, brânză, usturoi şi seminţe de pin.

2.Mafia

Italia este renumită pentru mafie, în special cea din Sicilia. Nu se ştie exact când a luat fiinţă această „organizaţie” însă se presupune că bazele acesteia ar fi fost puse undeva pe la începutul secolului al XII –lea, când s-au crea o serie de societăţi secrete care opuneau rezistenţă puterii sfântului Imperiu Roman. Dar aceasta nu este singura teorie legată de apariţia mafiei.

1.Operele de artă

Fie că e vorba de pictură sau sculptură, Italia a dat unii dintre cei mai mari artişti din toate timpurile. Nu cred că sunt persoane care să nu fi auzit până acum de Leonardo da Vinci, Michelangelo, Donatello, Caravaggio, Rafael sau Tiziano. De asemenea, se aproximează că peste jumătate dintre cele mai cunoscute picturi se găsesc în această ţară.

Sursă foto: gtspirit.com, tumblr.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. Pe 25 sept. ma duc in Milano in vizita! abia astept! Cand am citit Leonardo, Michelangelo, Donatello, Rafael m-am gandit istant la testoasele ninja :)))

  2. Şi eu m-am gândit tot la testoase când am auzit prima dată de ei. În Milano nu trebuie să ratezi catedrala.

  3. cassi says:

    opel nu e din italie. e o marca nemteasca