17 December 2017

Zece melodii de primăvară__________________________________________________________________________________

Primăvara este anotimpul care ne trezeşte simţurile la viaţă. După foarte mult timp în care am avut de suportat vântul şi ploile, în sfârşit a ieşit şi soarele, încărcându-ne cu optimism. Dar consider că nu e suficientă o plimbare prin parc pentru a ne încărca cu energie şi bună dispoziţie şi ar cam fi cazul să ne vină şi muzica în ajutor.

În acest sens, voi încerca să fac o listă cu zece melodii cât mai diverse.

primavara

10.Belle & Sebastian – Another Sunny Day

Deşi trupa scoţiană a luat naştere prin 1996, melodia are aerul anilor `80.

9. Israel Kamakawiwo’ole – Over the Rainbow

E o melodie pe care am tot auzit-o anul trecut la televizor, în special astă-vară şi poate de asta tindem să credem că e un cântec mai mult de vară decât de primăvară, însă se potriveşte perfect şi acestui anotimp.

8. Jason Mraz – I`m yours

Jason Mraz este, pentru cei care nu-l cunosc, un cântăreţ american care şi-a început cariera pe la începutul anilor 2000. Până în prezent a scos patru albume de studiou şi încă cinci live. „I`m yours” este un extras de pe cel de-al treilea album de studiou „We Sing. We Dance.We Steal Things”apărut în 2008 şi a reuşit să stea timp de 76 de săptămâni în Billboard Hot 100, fiind şi prima melodie care a intrat în primele 10 din acest clasament.

7. Noah and the Whale – The First Day of Spring

Este o melodie care nu ne vorbeşte neapărat de primăvara cea care dă viaţă ci mai degrabă de anotimpul care ne dă speranţe.

6. Weezer – Island in the Sun

Weezer este o trupă americană de rock alternativ fondată în 1992, iar „Island in the Sun” este una dintre cele mai de succes melodii cântate de aceasta. Cântecul este al doilea extras de pe albumul de debut „The Green Album” deşi, la început, nu s-a dorit ca aceasta să facă parte din materialul discografic. Pe la sfârşitul anului 2001, trupa a reorchestrat cântecul pentru a îl cânta în concerte, iar anul trecut a fost introdus, ca bonus, pe cel de-al patrulea album de studiou al trupei, numit „Maldroid”.

5. Zaz – Je veux

Zaz e un nume nou în muzica franceză şi internaţională. Numele real al cântăreţei este Isabelle Geoffroi şi s-a născut pe 1 mai 1990, primăvara. Muzica ei îmbină mai multe stiluri printre care nu jazz-ul, soul, acustic şi chanson francais.

4. Johann Strauss Jr. – Vocile primăverii

A venit şi vremea clasicilor. Despre austriac nu cred că mai trebuie spus nimic.

3. Nicu Alifantis – Ploaie în luma lui marte

Versurile melodiei îi aparţin lui Nichita Stănescu, iar cântecul a fost cântat atât de Nicu Alifantis cât şi de Paula Seling.

2. Yael Naim – New Soul

Yael Naim este o cântăreaţă şi o compozitoare născută pe 6 februarie 1978 în Paris. Părinţii ei sunt imigranţi tunisieni. Primul ei album solo a apărut în 2001 însă faima a dobândit-o în 2008 când melodia „New Soul” a fost aleasă de Apple pentru a promova campania MacBook Air. Melodia a ajuns pe locul 7 în Billboard Hot 100.

1. Antonio Vivaldi – Primăvara

Primăvara este una dintre cele mai apreciate opere ce îi aparţine compozitorul italian.

Sursă foto: aici.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. ce imi place piesa asta: Over the Rainbow. imi da o stare de bine de fiecare data cand o ascult!

  2. frumoase melodii…merita ascultate!