23 February 2018

Zece parcuri din Japonia__________________________________________________________________________________

Promiteam într-un articol mai vechi în care vorbeam de cele mai interesante clădiri din Japonia, să fac o listă şi cu cele mai frumose peisaje din Ţara Soarelui Răsare. Majoritatea peisajelor ce merită menţionate se găsesc în grădini şi parcuri. Veţi rămâne uimiţi să aflaţi câte parcuri şi grădini se găsesc în această ţară. Explicaţia pentru numărul acestora poate consta în nevoia japonezilor de a avea spaţii unde să se recreeze fiind cunoscut faptul că aici densitatea populaţiei este destul de mare.

Japonia ocupă locul doi, după Bangladesh, în clasamentul tărilor de peste 100.000 de kilometrii pătraţi, după densitatea populaţiei. Suprafaţa ţării este de 377.837 kilometrii pătraţi iar populaţia este de peste 127 milioane de locuitori, dacă nu luăm în calcul şi numărul turiştilor al căror număr e în creştere.

În lista de mai jos nu veţi găsi însă nici o grădină ci doar unele dintre cele mai importante parcuri japoneze.

japonia

10.Parcul Naţional Nikko

Este un parc aflat în apropierea capitalei japoneze, situat la o altitudine cuprinsă între 300 şi 2578 de metrii, într-o regiune cu munţi vulcanici. Este format din platouri precum Ozegahara, râuri, cascade şi păduri dese fiind un parc ideal pentru drumeţii sau ieşit la picnic. Puteţi face chiar şi plimbări cu vaporaşul pe Lacul Chuzenji-ko.

9.Parcul Naţional Daisen-Oki

Situat în regiunea Chugoku, Honshu, este un fel de Vama Veche a Japoniei. Datorită faptului că insulele Oki-shoto sunt oarecum îndepărtate, omul nu prea şi-a pus amprenta. Punctul central al parcului este Muntele Daisen.

8.Parcul Naţional Rishiri-Rebun-Sarobetsu

Rishiri-Rebun-Sarobetsu

Este un parc situat în nord-vestul extrem al Japoniei ce are un ţinut de coastă mlăştinos de vreo 34 de kilometrii lungime.

7. Parcul Ueno-Koen

Aflat în Tokyo, este un loc pe care japonezii îl aleg pentru picnicurile hanami cunoscute ca „privitul florilor”. Dar parcul nu e faimos doar pentru numeroşii cireşi. Aici puteţi găsi muzee de seamă (Muzeul Naţional din Tokyo, Muzeul Naţional de Ştiinţe al Japoniei şi Muzeul Naţional de Artă Vestică), monumentul Tosho-gu, temple (în templul Gojo puteţi vedea statuile cu vulpile mitologice Inari), grădina zoologică din Ueno şi iazul Shinobazu. În ciuda celor enumerate, se pare că spaţiile verzi sunt neglijate.

6.Parcul Yamashita

Este un parc din Yokohama considerat a fi primul parc de faleză din Japonia. Parcul a fost inaugurat pe 15 martie 1930.

5.Parcul Naţional Onuma Quasi

Este situat la est de peninsula Oshima Hanto, la nord de Hakodate. În centrul său se află Muntele Komaga-take ce atinge o înălţime de 1.133 m. Dar nu altitudinea îl face să fie atât de cunoscut ci faptul că e un vulcan activ cu piscuri stâncoase şi pante line acoperite cu flori alpine.

4.Parcul Naţional Akan

Localizat la sud-vest de peninsula Shiretoko, spre centrul aripii estice a insulei Hokkaido, parcul este renumit pentru numeroasele păduri virgine, lacuri cu apă limpede şi munţi vulcanici.

3.Parcul Naţional Shikotsu-Toya

Este un parc aflat lângă Sapporo şi are o suprafaţă de aproximativ 600 kilometrii pătraţi. Este renumit pentru bogăţia izvoarelor termale dar şi pentru unele dintre cele mai frumoase peisaje din Hokkaido.

2.Parcul Naţional Daisetsuzan

daisetsuzan

Este un parc localizat în centrul insulei Hokkaido vestit pentru spectacolul dat de natură. Cu o suprafaţă de 2.300 de kilometrii pătraţi, este cel mai mare parc din Japonia. Aici există numeroşi munţi cu defileuri şi cascade spectaculoase. Parcul beneficiază de prezenţa izvoarelor termale.

1.Parcul Ritsurin-koen

Este un parc întemeiat în secolul al XVII-lea ca grădină pentru plimbări ale nobililor din familia feudală Matsudaira.

Sursa foto: tumblr.com, japan-guide.com, factsanddetails.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. mda…oare cand o sa vedem si la noi asa ceva?

  2. Arata superb nici macar nu ne compara cu cele de la noi.

  3. Cel mai probabil in momentul in care vom merge acolo….daca vom merge :))

  4. arata superb parcurile si le asociez cu stare de relaxare, liniste, muzica in surdina

  5. Decat sa astepti sa vezi asa ceva aici, in Romania, mai bine mergi acolo. E mai rapid asa :))

  6. nu este suficent ca sunt superbe, mai au si atat de multe, din care poti face si un top 10!!