21 January 2018

Zece peisaje de iarna__________________________________________________________________________________

Iarna nu poate trece fara sa nu ne presara macar putin din farmecul ei.Albul ei este incantator si lumineaza atat de puternic, incat, patrunde, parca, si in suflete.Imaginile iernii sunt splendide si nu reflecta raceala, ci din contra, caldura, bucurie si pace.Ii este imposibil cuiva sa nu se lase patruns de spiritul inaltator al iernii.Cum peisajele sale sunt extraordinare si cum de-abia prima luna a iernii se sfarseste, am considerat ca poate va vor fi de folos cateva din imaginile urmatoare, pentru  desktop sau pur si simplu pentru a le admira.Le-am adaugat acestora si anumite motto-uri care va pot fi de ajutor sa intelegeti menirea acestui anotimp.Urmatoarele 10 imagini releva putin din splendoarea si spiritualitatea iernii; sper ca va vor placea si va vor fi folositoare vreodata.

10.“In timpul iernii, gradina se plictiseste de mine…Din aceasta cauza, ea prefera sa adoarma pentru o vreme.” – Celine Blondeau.

Acest peisaj arata linistea iernii, dar inspira, totodata, si impietrirea a tot.Astfel, iarna, desi aduce frumusete, pledeaza si pentru o anumita particularitate si anume: o raceala imbietoare, ce ne pregateste pentru renastere.

9.“Iarna, un anotimp al asteptarii, o vreme potrivita pentru reinvierea amintirilor de aur si lansarea intr-o calatorie sentimentala, un timp in care te poti bucura de fiecare ora.”- John Boswell.

Fiind atat de friguroasa, ofera oamenilor mai mult timp de petrecut in casa, la caldura si de socializat, de rememorat.Cu toate acestea, iti poti face timp si pentru plimbari prin zapada moale, batai cu bulgari si aer proaspat, timp petrecut cu cei dragi.Astfel, ea este un promotor al vietii sentimentale, al amintirilor si al iubirii.

8.“Lasati-ne sa ne indragostim de iarna, caci ea este primavara geniului.” – Pietro Aretino.

Iarna este un deschizator de drumuri, permite sosirea primaverii, a renasterii naturii.Primavara readuce totul la viata, tot ce iarna, cu grandoarea sa a impietrit.Cu toate acestea, iti este imposibil sa nu iubesti iarna, cu prospetimea si inventivitatea sa, cu posibilitatile sale de reflectie asupra naturii, anotimpurilor, vietii umane.Iarna este prielnica pentru creatie.

7.“Atunci cand zapada se asterne peste pamant, imi pot inchipui ca pasesc peste nori.” – Takayuki Ikkaku.

Fulgii de nea care acopera pamantul formeaza un covor minunat.Catifeaua zapezii, netezimea sa ne indeamna sa ne imaginam ca ne aflam printre nori.

6.“Necazurile aduna oamenii laolalta si fac sa se iveasca frumusetea si armonia intre ei, la fel precum iarna creeaza flori de gheata pe ferestre, flori ce dispar odata cu sosirea caldurii.” – Soren Kierkegaard.

Iarna are si capacitatea de a face oamenii sa isi reaminteasca ce inseamna sa iubeasca si cat de important este sa fie impreuna.Apropierea dintre oameni poate fi doar efemera, precum este si maretia iernii.

5.“In anotimpul insamantarii invatam, in cel al recoltei oferim lectii, iar in cel al iernii ne bucuram.” – William Blake.

Ne bucuram de magia momentului, de frumusetea care ne inconjoara si de natura care face totul sa para diferit si plin de candoare.Peisajul este mirific, impletind seninatatea cerului cu splendoarea naturii.

4.“Binecuvantat este sezonul care aduna toata lumea intr-o conspiratie a dragostei.” – Hamilton Wright Mabi.

Data fiind somptuozitatea peisajului, nimic altceva nu ramane oamenilor in afara de faptul de a se bucura impreuna si de a-si impartasi iubirea in inocenta iernii.Totul dezvaluie aura iubirii, a intelegerii si a sperantei de mai bine.

3.“Culoarea primaverii se regaseste in flori, cea a iernii o poti afla doar in imaginatie.” – Ward Elliot Hour.

Un asemenea peisaj da frau liber imaginatiei, permitandu-i sa reproduca diferit elementele inaltatoare ale naturii.Totul pare grandios si foarte expresiv.

2.“Dand piept cu iarna orice floare moare,/Dar vii raman miresmele-n clestare.” – William Shakespeare.

Iarna impietreste totul, insa nu si sentimentele.Conceptia de speranta, pace, iubire ramane vie, chiar si sub acest aspect inmarmurit.

1.“Iarna este modul naturii de a spune “Inalta-ti spiritul!”” – Robert Byrne.

Aceste cuvinte indica, cel mai bine, maretia iernii.Ea ne indeamna sa evadam din obisnuinta, monotonia in care ne inchidem si sa invatam sa ne raportam la sentimente.Libertatea este caracteristica iernii, chiar si prin unicitatea si dualismul sau.Desi ingheata totul, aduce frig, ger, frumusetea sa fara seaman ne determina sa constientizam ca, datorita ei, urmeaza renasterea naturii.Astfel, ea are capacitatea de a impietri si de a reinvia, fiind, in acelasi timp, simbol al inactivitatii si simbol al creatiei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________