21 January 2018

Zece utilitati ale telefonului mobil__________________________________________________________________________________

Incetul cu incetul, telefonul mobil a patruns in viata noastra. Unii dintre noi suntem foarte atasati de telefoanele mobile si nu putem renunta la ele. Suntem, oarecum, dependenti. Tehnologia ne influenteaza si ne invadeaza viata, vrand-nevrand. De aceeasi parte a baricadei se afla si prejudecatile. Exista persoane ce ii contesta pe altii, doar pentru ca nu detin telefoane performante. Personal, mi se pare pierdere de timp sa achizitionezi un obiect doar de dragul de a-l achizitiona si pentru a te afla in trend, “Au toti! Eu de ce sa nu am?! Asa e moda!”. M-am oprit asupra telefonului, care ocupa un loc important in vietile noastre. Oriunde am privi, vedem persoane ce vorbesc la telefon sau il tin in mana. Peste tot auzim zgomotele specifice si melodiile telefoanelor. Telefonul este un obiect pe care ar trebui sa il achizitionam, atata timp cat ne este util. Fiecare persoana se adapteaza la nevoile sale. Unii vor telefoane cu mai multe aplicatii, altii isi reduc necesitatile doar la a-l utiliza pentru a vorbi. Am realizat o lista cu 10 intrebuintari ale telefonului mobil.

telefon6

1.Conversatii.

2012/04/19 Tracey

Telefonul este util pentru ca ne ajuta sa intretinem conversatii, sa fim tot timpul alaturi de cei dragi, sa ii informam despre ceea ce ni se intampla. Putem suna familia, prietenii, cunoscutii, si pe cei din tara, dar si pe cei din strainatate, putem programa intalniri etc.. Tot ce ne trebuie sunt minutele!

2.Mesaje.

telefon1

Atunci cand nu putem vorbi, ne este mai usor sa trimitem un mesaj. Sunt necesare mesajele, pentru ca ne ajuta, ca in cazul, in care ne este imposibil sa vorbim, sa expediem un mesaj pentru a nu lasa pe cineva sa ne astepte sau sa oferim informatii despre anumite lucruri.

3.Contact vizual!

telefoane

Telefoanele mobile mai performante dau ocazia conversantilor sa se si vada. Este un atuu, deoarece daca nu avem alta posibilitate sa vedem o persoana draga, telefonul ne este de ajutor in aceasta privinta.

4.Jocuri.

copil

Pentru cei innebuniti dupa aplicatii diferite, telefonul le sta la dispozitie. Vedem peste tot (la liceu, facultate, metrou, magazine, piata, statia de autobuz) persoane care se joaca pe telefon. Jocuri cu bile, cu plante, cu animale, tot ce nu ne putem imagina intalnim pe telefoane!

5.Muzica si inregistrari.

muzica

Pasionatii de muzica pot asculta in casti linistiti muzica lor preferata. De asemenea, pot downloada diferite melodii sau pot trimite prin Bluetooth. Muzica este activa, in principal, in vietile tinerilor! Putem inregista persoane cantand sau vorbind sau chiar muzica.

6.Conferinte.

tel4

Putem face si conferinta! O persoana, detinatoare a mai multe minute suna pe alte 2 sau chiar mai multe persoane si pot discuta ore in sir la telefon. Pot depana amintiri, pot face planuri, pot discuta despre orice, cat timp au posibilitatea de a se suna!

7.Data si ora.

telefon simplu

Daca ne grabim undeva sau ne intereseaza sa stim in ce zi a lunii ne aflam, telefonul ne va instiinta intotdeauna despre aceste 2 lucruri esentiale existentei noastre. De asemenea, este util si in timpul orelor la liceu/facultate: profesorii vor stii cat timp mai au la dispozitie pentru a preda, iar elevii cat mai au de “indurat”. Telefonul a preluat, oarecum, din indatoririle calendarului si ceasului.

8.Internet.

tel3

Telefonul mobil ne pune la dispozitie si Internetul. Putem intra pe Google, pe mail, pe Facebook, pe Twitter. In unele locatii, avem si gratuitate la Internet (la metrou, in universitati, in restaurant/pub-uri/cafenele).

9.Prezentari.

tel9

Unele telefoane citesc si lucreaza si in pachetul Office (Word, Excel, Access, Power Point), care sunt necesare oricarei persoane ce lucreaza in domeniu sau elevilor pentru a-si redacta lucrarile, cerute de profesori. Putem prelucra diferite date pe telefonul mobil ca pe laptop, calculator sau tableta.

10.Baterie?!

baterie

Putem face lucrurile mentionate mai sus, exact cat ne tine bateria. La unele telefoane, acumulatorul are activitate mai indelungata, iar la altele mai redusa. In orice caz, dupa un anumit interval orar, suntem obligati sa incarcam telefonul. Altfel, riscam sa ne supraincalzim. De asemenea, radiatiile ne pot afecta psihic si fizic. Putem afirma ca relatia omului cu telefonul este conditionata de baterie. Cand bateria nu mai este disponibila, si activitatea noastra pe telefon este inactiva; acesta, pierzandu-si din interes.

Concluzionand, telefonul mobil are atat avantaje, cat si dezavantaje. Cert este ca nu ne putem reduce existenta la el, cu toate ca, multe persoane, in zilele noastre, fac acest lucru. Prin avansul rapid al tehnologiei, se pierd multe chestiuni care, odinioara, erau esenta vietii. Telefonul poate inlocui, intr-o oarecare masura, scrisoarea, calendarul, ceasul si multe alte lucruri. Asadar, sa nu uitam ca telefonul ar trebui sa aiba intrebuintari utile pentru noi si sa nu facem din utilizarea lui o dependenta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

__________________________________________________________________________________

Comments

  1. e suficient sa suni si sa fii sunat 🙂

  2. La mine mai are o intrebuintare: am ce tranti cand ma enervez.